El CAEE presenta l'exposició "Cartells de revista"

Fins al 27 de gener es pot visitar al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany l’exposició “Cartells de revista. Anuncis de pel·lícules en publicacions periòdiques nord-americanes (1930-1964)". 

Cartells de revista ens desperta la nostàlgia per l’època daurada del cinema produït a Hollywood, amb més de 100 anuncis protagonitzats per grans estrelles de cine, com Marlon Brando, Gary Grant, Gregory Peck, Doris Day, Lana Turner o Audrey Hepburn, entre d’altres.  Els anuncis de revista exposats van ser dissenyats i produïts per ser publicats a revistes de renom i gran tiratge com Life, The Saturday Evening Post... la cronologia d'aquests anuncis és des de 1930 i fins 1954, i  tenien com a objectiu atreure el públic a les sales de cinema. 

Actualment aquests anuncis són tresors gràfics que permeten un passeig visual per un dels períodes més esplendorosos del setè art.

Els anuncis que formen aquesta exposició es presenten en 7 àmbits; concretament Com llegir un cartell de cinema. Composició, Com llegir un cartell de cinema. Tipografia, La gran fàbrica d'estrelles, Històries d'amor, històries d'acció, Crim i càstig i  el Musical. Tots els anuncis procedeixen de la col·lecció de Roger Biosca i la mostra la produït el Museu del cinema de Girona. 

Cartells de revista és una exposició que ajuda a recordar una de les funcions de la seu del CAEE, atès que les parets que acullen les col·leccions i les exposicions que s’hi poden veure van acollir també el cinema Valira, un dels primers cinemes del país.

Presentació 5 de desembre, a les 16 h. La mostra es podrà visitar des del 6 de desembre fins al 27 de gener del 2018

 

A l’entorn de l’exposició

Visites guiades per a escolars, particulars i grups

Visita guiada nocturna dijous 18 de gener a les 20.30 h. Places limitades, reserves i informació al tel.: 802 255 centrart@e-e.ad

 

Horaris: de dilluns a dissabte de 9.30 a 13.30 h i de 15 a 19 h

ENTRADA GRATUÏTA

CENTRE D’ART D’ESCALDES-ENGORDANY

Av. Carlemany, 30

AD700 Escaldes-Engordany, Andorra

Tel.: (+376) 802 255

centreart@e-e.adwww.e-e.ad