Inici / Comissions / Avui s'ha constituït el Consell d'Infants per aquest curs escolar

Avui s'ha constituït el Consell d'Infants per aquest curs escolar

Aquest dimarts al matí s’ha constituït el Consell d’infants d’aquest curs escolar amb la presència dels representants dels quatre centres escolars d’Escaldes-Engordany. Aquest és el cinquè any que la parròquia compta amb aquesta iniciativa que s’emmarca en el projecte de Ciutats amigues de la infància d’Unicef.

Després del nomenament dels consellers infantils, la cònsol major, Trini Marín, i la consellera de Joventut, Laura Lavado, han explicat als consellers l’estat de les propostes del curs anterior. D’aquesta manera, s’ha acordat que els infants siguin els encarregats d’escollir un joc infantil per a la zona del Prat del Roure, tal com ja es va fer amb la tirolina fa dos cursos, fent del tot partícips als consellers. Així el joc amb més puntuació serà el què adquirirà el Comú.

Respecte a l’estat del projecte de camí escolar de la Peletera, la cap del Servei de Circulació, Bàrbara Esudero i l’Agent de Circulació, Jaume Ambor, han explicat als infants que en breu ja es podrà posar en funcionament.

Una de les propostes que ha donat més de si, entre els consellers infantils, ha estat quan la cònsol major ha anunciat que el Comú té la voluntat d’instal·lar unes escales mecàniques per connectar l’avinguda de les Escoles i l’avinguda Copríncep de Gaulle a Peces Caldes. En aquest sentit, Marín ha indicat que s’està estudiant la possibilitat d’instal·lar les escales mecàniques i la col·locació d’una coberta perquè perquè aquesta zona s’ha de netejar sovint pels excrements dels coloms. Ha estat en aquest punt, quan els consellers infantils han dit la seva, aportant noves idees al projecte, com la col·locació de plaques solars, que el Comú tingui en compte que les escales siguin accessibles per a tothom, entre d’altres.

El proper Consell d’infants tindrà lloc a finals de maig, quan els petits consellers hauran d’aportar noves propostes per millorar la parròquia.