Inici / Joventut / Del 16 al 18 de febrer, Saló del Videojoc al Prat del Roure

Del 16 al 18 de febrer, Saló del Videojoc al Prat del Roure

Aquest divendres, 16 de febrer, obrirà les portes el 9è Saló del Videojoc, al Prat del Roure d’Escaldes-Engordany. L’edició d’aquest any no només oferirà els visitants l’opció de provar les darreres novetats del mercat, sinó que aprofundeix en la vessant formativa amb una sèrie d’activitats paral·leles per iniciar els estudiants en les possibilitats laborals que ofereix un sector de gran creixement.

El Saló, com ja va fer en l’edició anterior, s’amplia a noves localitzacions com són la Universitat d’Andorra, el centre comercial i els cinemes Illa Carlemany o el Museu World Champions amb la missió de posicionar-lo com un aparador del sector, ampliar-ne el públic i donar-lo a conèixer entre els visitants.

Sota el títol genèric de “Fes de la teva passió la teva professió”, la Universitat d’Andorra (UdA) i Andorra Telecom han organitzat un seguit de 5 activitats adreçades a públics diferenciats. La primera d’elles tindrà lloc a la mateixa Universitat d’Andorra el dia 15 de febrer i serà impartida per professors de l’U-Tad Centro Universitario de Tecnología i Arte Digital, que introduiran els estudiants de Formació Professional i universitaris al món del disseny, la programació i les possibilitats professionals que ofereixen els videojocs.

També des de la perspectiva més professional hi haurà una taula rodona d’experts en desenvolupament de videojocs als cinemes Illa Carlemany titulada Videojocs i animació: el món indie vs el món professional, amb la participació de l’U-TAD, el professor d’institut Quim Sabaté, que ha desenvolupat jocs amb els seus alumnes, i el desenvolupador Jaime Domínguez, de l’empresa Kaleidogames.

Dues activitats més, adreçades a infants, versen sobre programació júnior de videojocs i robòtica en família i tindran lloc divendres a la tarda i dissabte al matí al Prat del Roure i l’Illa Carlemany. Finalment, també l’Illa Carlemany acull el taller organitzat pel Museu Carmen Thyssen Have an Art day. El quadre pixelat que permet els infants percebre el píxel des del punt de vista d’un pintor.

La col·laboració amb l’ambaixada francesa servirà per mostrar algunes dels interessants videojocs creats en aquest país. Masseka Game Studio, una empresa independent amb seu a Toulouse presentarà el joc per a plataformes mòbils Kissoro, basat en un joc africà mil·lenari, variant de l’awalè, i de gran interès pedagògic. Zero Games Studios, una empresa situada a la regió de París i coneguda al mercat americà pel seu títol Extreme Gear: Demolition Arena, del 2016, avançarà en primícia al Saló el seu nou joc Total World War, que sortirà al mercat per a PC, Nintendo Switch i en versió dispositiu mòbil.

Des de la vessant merament lúdica, el Saló disposarà de 13 zones i 93 posicions de joc. Entre les novetats hi ha l’aposta clara pels e-sports i la potenciació de la realitat virtual i els simuladors de motor. El Saló compta amb dues modalitats de tornejos: online i presencials. Els tornejos online, dels jocs Counter Strike: Go, Fifa 18, Call of duty, Hearthstone i Clash Royal, es disputen en les setmanes prèvies al desenvolupament del certamen. Els presencials se celebraran durant les jornades del Saló.

La presentació del Saló va anar a càrrec del portaveu d’Andorra Telecom, Carles Casadevall, el conseller d’Esports i Informàtica del Comú d’Escaldes-Engordany, Jordi Vilanova, l’agregat de Premsa i Afers Culturals de l’Ambaixada de França a Andorra Jérôme Vinyolas; la responsable de Relacions Institucionals de l’UdA, Cristina Yañez, i el director artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera.

El Saló estarà obert fins al 18 de febrer.