Inici / Cultura / Uns Encants de Sant Antoni molt especials

Uns Encants de Sant Antoni molt especials

Tot i el fred, la plaça de l'església de Sant Pere Màrtir d'Escaldes-Engordany es va anar omplint ahir al matí de gent per participar en una tradició ja centenària com són els Encants de Sant Antoni. Enguany, uns Encants especials amb motiu de la celebració del 40è aniversari de la parròquia. I és que el Comú va reunir els quatre subhastadors dels Encants: Octavi Font, Emili Pérez, Antoni Vidal i Josep Anton Albós, en homenatge a totes aquelles persones que han fet de subhastadores i han col·laborat amb aquesta tradició centenària.

En total s'han recaptat 5.875 euros, que es destinaran a Càritas parroquial.

Els assistents van oferir imports elevats pels 17 lots que hi havia, que estaven formats, principalment, per embotits, licors, vi i productes dolços de pastisseria, com brioixos i coques. El màxim que es va pagar van ser 800 euros, per un lot que, a banda dels productes alimentaris, també incloïa un quadre de Lluís Bardají, cedit per la família de l'artista. A més, de manera especial, per commemorar els 40 anys de la parròquia, els dos últims lots que es van sortejar, per tal que hi pogués participar més gent. En total es va recaptar 5.875 euros, que es destinaran a Càritas parroquial.

El cònsol menor del comú escaldenc, Marc Calvet, es va mostrar satisfet amb la recaptació, similar a la dels darrers anys. En aquest sentit, Calvet va agrair la participació de les famílies que es desplacen fins a la plaça. "Retrobar tradicions com aquesta i més per aquests 40 anys, és una tradició agradable i simpàtica”.

La festa dels Encants de Sant Antoni van finalitzar amb quatre danses de l'Esbart Santa Anna, amb la participació tant els més petits com els més grans de l'entitat.

Cal recordar que fins a finals de febrer es pot visitar, a la plaça Santa Anna, l'exposició fotogràfica amb imatges dels Encants des del 1936 fins a l'actualitat, per tal de commemorar la festivitat i, també, els ciutadans que la van iniciar.