Inici / Joventut / Torna el Talentejant escènic

Torna el Talentejant escènic

Aquesta tarda la consellera de Joventut, Laura Lavado, ha presentat la cinquena edició del concurs d’arts escèniques Talentejant, que organitza el departament de Joventut. I és que avui s’ha obert el període d’inscripcions per participar en aquesta mostra de creadors que pretén aglutinar el talent escènic i musical dels joves del país de 12 a 30 anys.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és promoure la presència dels joves en la vida creativa de la parròquia, oferir als joves creadors una orientació i acompanyament especialitzat, potenciar el lleure creatiu i cultural entre els joves i facilitar la cohesió i la cooperació entre els joves creadors. Talentejant escènic s’adreça a tots els joves, els grups i les companyies que treballin en les diferents vessants artístiques, ja siguin escèniques o musicals que desenvolupin aquesta activitat dins l’àmbit no professional.

Els participants individuals o en grup han de tenir entre 12 i 30 anys. Dins de cada modalitat hi haurà dues categories per edats: entre 12 i 17 anys i entre 18 i 30 anys. El grup s’assignarà a la categoria d’edat que comparteixin la majoria dels seus membres. En cas d’igualtat es valorarà en funció del nombre de grups inscrits a cada categoria. Les obres representades han de ser en català i d’una durada d’entre 10 i 30 minuts. Les obres musicals han de ser preferentment en català, tot i que també s’accepten altres idiomes.

Les disciplines en les que es pot sol·licitar la inscripció són:

- Instrument musical o cançó (amb base musical o en directe).

- Dansa (clàssic, hip hop, saló ...).

- Representació escènica (teatral, monòleg, mímica, màgia, acudits, performance, malabarismes...).

Els interessats en prendre part de Talentejant poden presentar les sol·licituds fins al 6 de març a l'Espai Jovent ubicat al passeig del Riu. Les sol·licituds d’inscripció també es poden fer online a les web i xarxes socials.

El 10 de març serà el càsting i el 24 de març a partir de les cinc de la tarda la gala.

EL JURAT I ELS PREMIS

Un any més, l’enitat CARISMA és l’encarregada d’aportar els premis d’aquesta gala, en funció de la categoria:

- Categoria A (menors edat): 75 euros al guanyador/a de cada disciplina (diners destinats a formació o material no metàl·lic).

- Categoria B (majors edat): 150 euros al guanyador/a de cada disciplina.

Tant l’equip assessor com el jurat, estarà format per professionals del món de la docència i la cultura, així com per representants de la joventut.

 

 webteca infojove   /   Facebook    /   Twitter   /   Instagram   /   Youtube