Inici / Gent Gran / 16a temporada dels Horts del Sucarana

16a temporada dels Horts del Sucarana

Per setzena temporada, el comú d'Escaldes-Engordany ha celebrat, aquest dijous a la tarda, el sorteig dels horts socials del Sucarana. Enguany s'han presentat un total de vint sol·licituds, i de les dinou parcel·les disponibles se n'han sortejat divuit, ja que una es cedeix a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell. La consellera de Gent Gran, Sandra Tomàs, ha estat l'encarregada d'introduir les butlletes dins l'urna i de treure les afortunades. El projecte dels horts socials el va iniciar la Fundació Julià Reig el 2001, gràcies a uns terrenys cedits per la família Sucarana.

Sandra Tomàs ha explicat que el nombre de sol·licituds s'ha mantingut estable i ha remarcat el concepte 'social' d'aquests horts. D'una banda perquè estan destinats a la gent gran, especialment a aquells que volen desenvolupar una activitat a l'exterior. "Poden gaudir de tenir un hort, de fer un conreu, de veure créixer el que planten i de compartir-ho amb la seva família", ha dit Tomàs. I d'altra banda, perquè es converteixen en un espai de trobada entre tots els padrins que conreen alguna de les parcel·les. Com que només hi ha hagut dos sol·licitants que s'han quedat sense hort, la consellera de Gent Gran del comú escaldenc ha proposat la possibilitat que algun dels afortunats comparteixi la seva amb una d'aquestes persones, tenint en compte que hi ha parcel·les més grans que d'altres.

El dimarts, 3 d'abril, es durà a terme l'acte de lliurament de claus dels horts, als afortunats que han obtingut una parcel·la en el sorteig d'aquest dijous. Així es donarà inici a la temporada, que s'allargarà fins a finals d'octubre o principis de novembre, en funció de la climatologia d'aquest any i de si alguns padrins encara tenen alguns productes per recollir.