Inici / Urbanisme / S’adjudiquen les obres d’embelliment de Carlemany

S’adjudiquen les obres d’embelliment de Carlemany

S’adjudiquen les obres d’embelliment de Carlemany

El Comú adjudacarà per un import de 3.188.486,06 euros els treballs d’embelliment de l’avinguda Carlemany. Cinc anys després de la reconversió de l’avinguda per a vianants, la corporació dona el pas definitiu per consolidar el projecte.

Els treballs no tant sols contemplen l’embelliment de l’avinguda Carlemany, en el tram comprès entre el carrer de la Unió i l’avinguda de les Escoles, sinó que també s’embelliran els carrers travessers, unes millores que no estaven previstes en el pressupost inicial, però que finalment es van incloure en el plec de bases i que expliquen aquest increment de la inversió inicialment prevista.

Les obres que s’executaran per trams, començaran aquest mes d’abril i finalitzaran el mes de desembre d’aquest any. Els treballs consistiran en la col·locació del panot al vial central, la substitució del mobiliari urbà, la millora de l’accessibilitat, l’adaptació de la via a les noves tecnologies deixant preparades totes les instal·lacions per si a posterior es volen col·locar tòtems digitals o sistemes de sonorització, així com la renovació del sistema de recollida d’aigües pluvials, entre d’altres millores.

Més informació sobre el projecte clicant aquí.

Continua la millora de les voravies de la parròquia

El Consell de Comú adjudicarà per un import de 447.098 euros els treballs de reforma i embelliment de les voravies de la parròquia. Uns treballs que es van iniciar l’any 2012, d’acord amb l’aprovació del nou reglament de voravies, i que s’han anat fer progressivament al llarg dels darrers anys. Així, fins a data d’avui, s’han refet fins a 9.610 metres lineals voravies amb una inversió de més d’un milió d’euros, en carrers com l’avinguda Fiter i Rossell, Copríncep de Gaulle o el passeig del Valira.

A aquests carrers s’hi sumaran els nous trams de la carretera d’Engolasters i dels Vilars, el carrer Teulades, l’avinguda del Pessebre i un tram del carrer Boigües. Les obres començaran aquest mateix dimarts i s’aniran realitzant progressivament pels trams anteriorment esmentats.

Millores al carrer Sant Antoni

Després dels treballs de prolongació de la via, continuen les obres de millora del carrer Sant Antoni. En aquest cas, amb l’adjudicació dels treballs de construcció de les terrasses i adequació de les voravies en el tram comprès entre l’avinguda Carlemany i l’avinguda del Fener per un import de 155.598 euros.

D’aquesta manera, s’instal·laran cinc terrasses corresponents als establiments de restauració del carrer i s’ampliarà un tram de voravia fins als tres metres, d’acord amb la resta del carrer. A la cruïlla d’aquesta via amb l’avinguda del Fener també es col·locaran llambordes, d’acord amb la resta de cruïlles existents. Aquests treballs està previst que comencin a finals d’abril i estiguin enllestits abans de l’estiu. Aquestes obres se sumen a la propera obertura de la prolongació del carrer Sant Antoni, prevista per principis del mes de maig.

Aquest vial, de 100 metres de doble sentit, dotarà a la parròquia d’una nova entrada des de la carretera de l’Obac i a la inversa. Juntament amb l’avinguda del Fener, formaran una de les arteries principals que permetrà dotar la parròquia d’un nou accés i descongestionar el trànsit del carrer de la Unió, un dels més transitats del país.