Inici / Esports / Fins a 17 equips al FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier

Fins a 17 equips al FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier

Aquest dilluns s'han presentat els equips que participaran al FIBA 3x3 Europe Cup Qualifier que se celebrarà els dies 23 i 24 de juny a la plaça Coprínceps d'Escaldes-Engordany. En total fins a 17 equips de 14 països prendran part del classificatori. En categoria masculina hi participaran 8 seleccions: Eslovènia, Ucraïna, Holanda, Andorra, República Txeca, Hongria, Suïssa i Grècia, mentre que en categoria femenina competiran 9 seleccions: Hongria, Itàlia, Andorra, Espanya, Estònia, Letònia, Sèrbia, Azerbaidjan i Grècia. En aquest sentit, el president de la Federació Andorrana de Basquetbol (FAB), Manel Fernández, ha destacat l'alta participació apuntant que "cada vegada hi ha més interès per part dels equips europeus".

Fernández ha agraït al Comú d'Escaldes-Engordany la implicació i suport en el projecte de 3x3 indicant que la plaça Coprínceps "és dels millors llocs on es pot fer" per la proximitat dels hotels i del pavelló Prat Gran o les pistes exteriors d'entrenament. Sobre la continuïtat d'aquesta competició, la FAB va signar un acord pels anys 2016, 2017 i 2018, el president de la FAB ha assenyalat que hi ha un preacord amb la FIBA per tres anys més.

Per la seva banda, el conseller d'Esports, Jordi Vilanova, ha destacat que "el Comú aposta el 100 per cent pel bàsquet 3x3" indicant que es destinen uns 60.000 euros a la pista i grades de 3x3 que s'instal·len a la plaça Coprínceps. Vilanova també ha recordat que enguany es portaran a terme millores de climatització al pavelló Prat Gran per valor de 200.000 euros i que el Comú d'Escaldes-Engordany està estudiant cobrir la pista esportiva de Sant Jaume per disposar d'una segona pista coberta.

Per finalitzar, el vicepresident de la FAB, Joaquim Tomàs, ha presentat el nou logotip de la Federació fruit de la col·laboració desinteressada de l'empresa Píxel.