Inici / Urbanisme / Comencen les obres d'embelliment de l'av. Carlemany

Comencen les obres d'embelliment de l'av. Carlemany

Aquest dilluns al matí han començat els treballs d’embelliment de l’avinguda Carlemany per a vianants. La primera fase de les obres comprèn el tram de l’avinguda de les Escoles fins al carrer Ciutat de Sabadell, amb 285 metres lineals, i està previst que finalitzin el mes de juliol.

Els operaris han començat a col·locar les tanques d’obra i en els propers dies es procedirà a retirar l’asfalt. Els treballs consistiran en la col·locació del panot al vial central, la substitució del mobiliari urbà, la millora de l’accessibilitat, l’adaptació de la via a les noves tecnologies deixant preparades totes les instal·lacions per si a posterior es volen col·locar tòtems digitals o sistemes de sonorització, així com la renovació del sistema de recollida d’aigües pluvials, entre d’altres millores.

El cònsol menor, Marc Calvet, ha explicat als mitjans de comunicació que mentre durin els treballs, els vianants hauran de passar per les voravies i s’habilitaran passos per creuar. De la mateixa manera, ha recordat que a mitjan del mes de febrer ja es va retirar la càrrega i descàrrega de l’avinguda, habilitant més zones als carrers paral·lels i aparcaments propers a la zona. Calvet també ha volgut destacar que s’assegurarà en tot moment que els residents que tenen aparcaments en el tram afectat per les obres puguin accedir-hi. En el cas que els treballs dificultin l’accés als seus aparcaments, se’ls facilitarà alternatives als aparcaments comunals més propers a la zona.

Una vegada finalitzades les obres d’aquest tram es començarà a treballar en l’embelliment dels carrers transversals (Enric Graner, Ciutat de Sabadell, Sant Antoni i Isabel Sandy). Quan estiguin enllestits aquests carrers, a partir del 17 de setembre, es reprendran les obres a l’avinguda Carlemany des de Ciutat de Sabadell fins al carrer de la Unió.

La previsió de finalització de tot el projecte és al desembre. El pressupost de l’obra són de 3.188.486,06 euros amb un total de 800 metres lineals afectats.

Per la seva banda, operaris del Comú han començat a retirar el mobiliari urbà. Els bancs i jardineres que es troben en bon estat es reubicaran en altres indrets de la parròquia.

 

Més informació i imatges sobre les obres d'embelliment de l'avinguda Carlemany.