Inici / Medi Ambient / Setmana del Medi Ambient

Setmana del Medi Ambient

El Comú d’Escaldes-Engordany organitza la Setmana del Medi Ambient del 4 al 8 de juny amb moltes activitats programades adreçades als infants, joves i adults amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de caminar cap a formes de relació amb el medi ambient més sostenibles i respectuoses. Per primera vegada, el Comú agrupa totes les activitats en una setmana.

El fil conductor d’aquesta setmana serà el llibre i documental “L’intelligence des arbres” del forestal alemany Peter Wohlleben on sosté que els arbres es comuniquen i tenen molta més semblança als éssers humans del què ens pensem.

El dilluns i dimarts s’iniciaran les activitats amb els tallers de jardineria a l’exterior del Prat del Roure adreçats a infants de 5 a 8 anys. Els jardiners del Comú explicaran als escolars com es tracten les plantes i la importància de no utilitzar fitosanitaris. Al finalitzar el taller es donarà a cada infant una planta aromàtica perquè se l’enduguin a casa.

El dimecres dia 6 de juny es faran dues projeccions del documental “L’intelligence des arbres” adreçades a escolars de 8 a 12 anys. I el dijous la projecció del documental “L’intelligence des arbres” s’obrirà a tots els públics a partir de les 7 de la tarda a la sala d’actes del Comú, en un acte que comptarà amb la xerrada d’Alain Canet. Canet és el director “d'Arbres & Paisatge 32” i ha estat condecorat per ministeri d’Agricultura, amb el títol de “Cavaller de l'Ordre nacional del mèrit agrícola”. És també el president de l'Associació Francesa Agroforestal i el seu delegat a la federació europea.

Un dels plats forts d’aquesta setmana serà el dijous (7 de juny) amb el Dia de neteja dels boscos, una activitat que sorgeix a iniciativa del Consell d’infants. Durant tota la jornada de dijous al matí, més de 230 alumnes de les quatre escoles de la parròquia aniran a Engolasters per prendre part d’aquesta activitat.

Durant tota la jornada de divendres dia 8 de juny, els guies de muntanya del Comú d’Escaldes-Engordany oferiran excursions a la zona del solà d’Engordany per a infants de 8 a 12 anys. La temàtica d’aquestes sortides anirà directament relacionada amb la projecció del documental “L’intelligence des arbres”.

El mateix divendres i per cloure la Setmana del Medi Ambient, tindrà lloc el Fòrum de les escoles verdes que organitza Andorra Sostenible. El Fòrum se celebrarà a la sala del Prat del Roure a partir de les 10 del matí i a les 12.30 del migdia es lliuraran els guardons per aquelles idees, iniciatives o accions ambientals que porten a terme les escoles del país i que impliquen tota la comunitat educativa amb l’objectiu de formar ciutadans que s’impliquin en la conservació i la millora del medi ambient.

Descarrega't la programació aquí