1 / 4
1 / 4
1 / 4
1 / 4

Els inicis de la Festa Major a Cròniques d'Escaldes-Engordany

Coincidint amb la Festa Major, el capítol d’aquest dijous de Cròniques d’Escaldes-Engordany està dedicat als inicis de la festa gran la parròquia.

La comissió de festes, constituïda sempre per joves, ha portat a la Festa Major els espectacles i els artistes més destacats de cada època. Però la Festa Major és més que ball i diversió. La tradició, el retrobament familiar, els vincles veïnals i d’amistat es reforcen cada any durant els 4 dies d’estiu més intensos d’Escaldes-Engordany.

Antoni Albós Gabarra va formar part del darrer Quart i del primer Comú d’Escaldes-Engordany. De tota una vida vinculada a la parròquia, avui ens parla de la Festa Major, que ha estat la seva gran passió des de que va formar part de la comissió de festes. I molt especialment ens explica l’admiració que sent per l’Orquesta Maravella, un símbol de la Festa Major d’Escaldes-Engordany.

L’Octavi Font i l’Antoni Pantebre han viscut la Festa Major tant intensament com l’Antoni Albós. La consideren un dels actes principals per la gent de la parròquia, i avui ens expliquen alguns records i algunes anècdotes que ens traslladen a una altra època.

També el Lluís Rodríguez, un dels propietaris del mític local El Refugi, ens explica com es vivia la festa a Escaldes-Engordany durant els anys en que va portar la primera discoteca del país.

Podeu veure el capítol, aquest dijous a les 26 de juliol a partir de les 21.15h per Andorra Televisió. I podeu recuperar l’emissió dels capítols a www.e-e40.com.