Inici / Urbanisme / Cinc anys de la reconversió de l'avinguda Carlemany

Cinc anys de la reconversió de l'avinguda Carlemany

Amb motiu del cinquè aniversari de la reconversió d’un tram de l’avinguda Carlemany per a vianants, el cònsol menor, Marc Calvet, i el conseller d’Urbansime i Serveis, Josep Ramon Tudel, han fet balanç del projecte i han explicat als mitjans de comunicació l’estat de les obres d’embelliment de l’eix per a vianants.

A mitjan d’agost està previst que acabin els treballs d’embelliment del tram comprès entre l’avinguda de les Escoles i el passatge de l’Arnaldeta de Caboet, un tram que s’ha allargat gràcies al bon ritme de les obres. Paral·lelament, s’aniran embellint tot els carrers adjacents i a mitjan del mes de setembre es reprendran les obres a l’avinguda Carlemany per encarar el tram final; des del passatge de l’Arnaldeta de Caboet fins al carrer de la Unió.

Els treballs d’embelliment, que consisteixen en la col·locació del panot al vial central, la substitució del mobiliari urbà, la millora de l’accessibilitat o l’adaptació de la via a les noves tecnologies, està previst que acabin a finals d’any i durant les properes setmanes s’anirà instal·lant el nou mobiliari urbà al tram acabat.

Paral·lelament al transcurs de les obres, el Comú treballarà per modificar les ordinacions d’accés a l’avinguda, així com el de les terrasses per homogeneïtzar-les. En aquest sentit, el cònsol menor ha indicat que es prohibirà la circulació de bicicletes (l’article 208 del Codi de Circulació prohibeix la circulació de bicicletes per la voravia) i altres vehicles no motoritzats perquè preval la “seguretat del vianant”, segons ha apuntat Calvet.

El cònsol major també ha recordat que els inicis del projecte de reconversió van ser polèmics, per l’oposició que va rebre Vivand. No obstant, cinc anys després Calvet considera que va ser una "decisió molt dura però totalment encertada, de la qual tothom n'ha sortit beneficiat".