Inici / Esports / Nou rocòdrom interior amb novetats úniques al país

Nou rocòdrom interior amb novetats úniques al país

El departament d'Esports del Comú d'Escaldes-Engordany està treballant en un nou rocòdrom interior que se situarà en un espai de 170 metres a la planta -3 del Centre social i recreatiu de Fiter i Rossell, propietat de la corporació escaldenca. Amb l'objectiu de millorar les instal·lacions, actualment en un espai de Caldea, i oferir un centre d'escalada polivalent i modern adaptat a tots tipus de públic i nivell, el departament d'Esports destinarà 80.000 euros a aquest projecte. Aquest dimecres el conseller d'Esports, Jordi Vilanova, ha presentat les novetats davant dels mitjans de comunicació acompanyat del director tècnic i esportiu de la Federació Andorrana de Muntanyisme, i el respansable de l'escola d'escalada del Comú, Àlex Reolit.

Les obres, que començaran el 10 de setembre, consistiran la col·locació d'una zona d'escalada amb una corda de 10 vies permanents, des d'iniciació fins a un grau de dificultat 7c, amb una alçada de 6,5 metres una amplada de 6,6 metres i una superfície de 110 metres quadrats. També s'instal·larà una zona bulder o escalada sense corda amb dues zones diferenciades: una per iniciació per a infants o adults amb una capacitat per a 11 escaladors simultanis i una altra zona per a escaladors avançats amb alçades que oscil·laran entre els 3,2 i els 4,5 metres amb desploms importants i sostre generós. En aquest cas, la capacitat serà de 6 escaladors simultanis i la superfície total destinada a aquesta zona serà de 120 metres quadrats.

Una de les novetats més importants que incorporarà el nou centre d'escalada és el Moon Board, un mur d'escalada igual a totes les instal·lacions del món que permet, mitjançant l'aplicació, que porta el mateix nom, accedir a milers de problemes, de tots els nivells, que proposin els usuaris connectats. La instal·lació incorpora leds que van indicant les diferents preses.  

La capacitat total del nou rocòdrom interior serà de 40 escaladors a la vegada ampliant així la capacitat de les instal·lacions actuals.

Està previst que el nou centre d'escalada estigui operatiu la primera setmana d'octubre i els serveis que oferirà seran l'Escola d'escalada, per a infants i joves de 6 a 14 anys, classes particulars i per a grups, entrada de dia i abonaments de temporada. L'horari previst d'obertura serà de les 17 a les 22?h durant tota la setmana, excepte els dimecres que l'oberta s'avança a les 15 fins a les 22?h.

L'objectiu del departament d'Esports és que el centre es pugui anar ampliant en funció de l'acceptació i la demanda dels usuaris.