Activitats culturals i de joventut pel curs 2018-2019

Un any més, amb motiu de l’inici del nou curs escolar el Comú d’Escaldes-Engordany presenta les activitats culturals i de joventut pel curs 2017-2018 adreçades a infants, joves i adults. Les inscripcions per a les activitats culturals es podran fer fins a partir del 3 de setembre i fins al 14 o 21 de setembre, en funció de l’activitat. Les inscripcions culturals s’han de fer al Servei de Tràmits del Comú.

Oferta cultural

El departament de Cultura compta amb un gran ventall de tallers, cursos i activitats pensades per un ampli segment de la població i amb algunes novetats com per són per exemple, els tallers de reeducació postural dins el món de l’art que brinden als pintors, músics i altres artistes tècniques per a una correcta salut funcional. Les activitats que es poden fer al llarg de tota la temporada són les arts plàstiques, balls de saló, coral, dansa en línia, dansa moderna, claqué i taller tèxtil i de vidre.

Després de l’èxit de les darreres edicions torna “La Clau: apunts d’art per adults”; una introducció a l’art pensada per a persones no expertes en la matèria en que es pretén compartir els aspectes fonamentals de l’art des de l’experiència. Aquesta temporada també segueixen les xerrades d’art “Per amor a l’art”, un espai obert a tothom que ofereix la possibilitat d’escoltar diferents professionals parlant sobre l’art en un ambient distés. Enguany, aquestes dues activitats s’engloben sota el títol de “Capbussa’t” i són gratuïtes.

Pel que fa a les activitats culturals dirigides a un públic més joves, enguany es consoliden entre altres els Dissabtes de cuina amb cinc sessions al llarg de curs. Els Dissabtes de cuina que se sumen a una de les iniciatives que cada any compta amb més adeptes com són els Dissabtes d'Art i d’Aigua que a partir del 22 de setembre tornen al Centre d'Art d'Escaldes-Engordany en la seva tretzena edició. Els Dissabtes d'Art ofereixen als infants la possibilitat de gaudir d'un oci cultural a partir d'un conjunt de propostes inspirades en la pedagogia activa i l'expressió plàstica. Aquest any, repeteixen també els Dissabtes de Secrets en els que els més joves s’introduiran en el món de la documentació i la investigació per descobrir el passat de la parròquia i del país, gràcies a l’arxiu històric i amb l’ajuda de l’arxiver.

L’escola de música és, sens dubte, un dels elements més importants d’aquesta oferta. S’imparteixen classes de llenguatge musical, piano i guitarra mitjançant el foment d’un aprenentatge basat en la participació, el dinamisme i l’experimentació. El llenguatge musical és el fonament per a l’aprenentatge musical, i es treballa de forma col•lectiva amb un mínim de cinc alumnes i un màxim de set alumnes per classe.

També s’ofereixen diferents activitats culturals durant les vacances escolars de Tots Sants i Carnaval.

Una de les novetats d’aquest any del llibret és tota la informació sobre l’Esbart Santa Anna per a les persones interessades en formar part d’aquest cos dansaire o les classes que s’ofereixen per als més menuts.

Oferta Jove

El llibret d’activitats també inclou un apartat dedicat als joves d’edats compreses entre els 12 i els 30 anys. El departament de Joventut compta amb un ventall d’activitats variades de lleure i oci així com un espai continu d’informació, formació i promoció.

A banda de la programació cultural, lúdica i esportiva, l’Espai Jovent ofereix suport i assessorament als joves en els seus estudis, aficions i projectes professionals al llarg de l’any. També s’ofereixen diferents activitats durant les vacances escolars de Tots Sants, Nada, Carnaval i Pasqua.

Les inscripcions es poden dur a terme a L’Espai Jovent, a la recepció del Prat del Roure o bé al servei de tràmits del Comú.

Descarrega't el llibret d'activitats clicant aquí.