Inici / Esports / Diumenge 2a edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez

Diumenge 2a edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez

La segona edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez, que se celebrarà aquest diumenge dia 2 de setembre, s'ha presentat aquest dimarts a la tarda amb dos objectius clars. El president de l'Sprint Club Andorra, Emili Pérez, ha confirmat que esperen superar els participants del primer any i arribar als 150 corredors de base. Al mateix temps, el conseller d'Esports i Informàtica, Jordi Vilanova, ha avançat que treballaran per transformar aquesta prova puntuable per la Copa Catalana de ciclisme en l'antiga prova ciclista de festa major.

La prova ciclista de la festa major d'Escaldes-Engordany era un dels esdeveniments més esperats i seguits fa vint anys. La competició es va deixar de fer però dues dècades més tard, el conseller d'Esports i Informàtica del consistori escaldenc, Jordi Vilanova, ha anunciat que un dels objectius pel 2019 és recuperar-la, durant la presentació de la segona edició de la cursa ciclista infantil Gran Premi Joaquim 'Purito' Rodríguez.

Aquesta prova puntuable per la Copa Catalana va estrenar-se l'any passat amb molt bones sensacions i enguany tenen l'objectiu de superar els participants i consolidar-se en el calendari del ciclisme de base. Vilanova ha destacat que es va veure un buit en el ciclisme de base en el Principat perquè "si el país s'està posicionant com a territori ciclista, no es poden obviar els més joves". Per això, de la mà de l'Sprint Club Andorra i de l'exciclista 'Purito', van crear aquesta competició per a nens d'entre 5 i 14 anys.

El president de l'Sprint Club Andorra i el ciclista andorrà amb un millor resultat en uns Jocs Olímpics, Emili Pérez, han posat èmfasi en la situació de la cursa: "Es fa al centre del poble, entre Caldea, el comú i Vivand, i això dona notorietat a una prova que s'ha consolidat i vol arribar als 150 corredors". La primera edició va ser un èxit pels organitzadors, que van rebre les felicitacions de la Federació Catalana de Ciclisme. "L'objectiu és consolidar la prova i augmentar els participants perquè puguin venir de tot Espanya i arribar a internacionalitzar-la amb corredors de la resta d'Europa", explica Emili Pérez, que en destaca la situació i l'organització.

El conseller d'Esports i Informàtica també ha recalcat que un dels èxits de la prova és que és un dels únics moments en què els corredors andorrans competeixen a casa. "Més enllà del parc infantil del Prat del Roure i la situació de la cursa, el que més satisfà és córrer davant de la teva família i amics", ha dit. En aquest sentit, i abans d'haver-ho parlat amb les federacions andorrana i catalana i l'Sprint Club Andorra, ha justificat el fet de voler transformar la cursa en la prova de festa major: "Recordo que era un dels moments amb més públic de la festa major, hi havia molt ambient i és que si organitzes proves amb canalla, la família i els amics s'hi bolquen, i això és un èxit". De la seva banda, Emili Pérez ha assegurat que és una idea magnífica. "L'objectiu és que els corredors d'aquestes edats es formin i gaudeixin. Com més ambient millor. Ara han d'aprendre i ja tindran temps d'explotar més endavant", ha conclòs el president de l'Sprint Club Andorra.