Inici / Esports / La 30a edició dels Esports d’Estiu finalitza amb un rècord d’inscripcions

La 30a edició dels Esports d’Estiu finalitza amb un rècord d’inscripcions

El divendres passat finalitzava la 30a edició dels Esports d’Estiu d’Escaldes-Engordany que ha registrat un rècord d’inscripcions arribant a les 3.129, un 14% més que l’edició anterior. En total, 798 infants i joves han gaudit d’aquesta iniciativa que fa trenta anys que va néixer a la parròquia, com a servei públic adreçat als infants i joves durant les vacances escolars d’estiu.

Com és habitual, la major part dels inscrits són d’Escaldes-Engordany (68%) i els segueixen les parròquies d’Andorra la Vella (18%), Encamp (5%), Ordino (3%), La Massana (3%), Sant Julià de Lòria (2%) i Canillo (1%) i La Seu d’Urgell (1%). La setmana de més afluència d’aquesta edició, que ha comptat amb la col·laboració de Banc Sabadell d’Andorra, ha estat la setmana del 9 al 12 de juliol amb 357 inscripcions, mentre que la setmana amb menys afluència ha estat la primera setmana de setembre i, última dels Esports d’Estiu, amb 264 inscripcions. La mitjana d’inscrits per setmana ha estat de 312 infants un 13% més que l’any 2017.

Quant als campus d’estiu de rítmica, natació sincronitzada, tennis, futbol, tir amb arc i skate han comptat amb 238 participants, sent el de tennis el més sol·licitat amb 71 infants i joves.

Fins a 106 monitors dividits en torns han estat els encarregats de vetllar per tots els grups d’infants i joves.

El Comú ha concedit una cinquantena d’exoneracions del servei, d’acord amb el Reglament d’exoneracions de caràcter social.

Els actes de celebració del 30è aniversari dels Esports d’Estiu, que van iniciar-se el 28 de juny amb una trobada amb tots els monitors i impulsors del projecte i una exposició de fotografies al carrer, finalitzaran properament amb la presentació d’un documental que narra l’evolució d’aquest projecte, pioner al país, amb els seus protagonistes.

Des del Comú d’Escaldes-Engordany es vol agrair el suport i col·laboració de Banc Sabadell d’Andorra en aquesta 30a edició dels Esports d’Estiu.