Inici / Cultura / Més de 18.000 persones gaudeixen dels cicles de Música al carrer

Més de 18.000 persones gaudeixen dels cicles de Música al carrer

El passat 30 d’agost la Nit del món amb els millors temes de la decàda dels 70, 80 i 90 amb La Glamour Band posava el punt final als cicles de música al carrer, que organitza el departament de Cultura del Comú d’Escaldes-Engordany durant els mesos de juliol i agost en el marc de la 34a edició del Festival Colors de Música.

Setmana de Jazz al carrer

La Setmana de Jazz al carrer, que es va celebrar del 9 al 14 de juliol, és l’encarregada d’obrir cada any els cicles de música a la plaça Coprínceps. En la seva 12a edició, i amb sis sessions, hi han assistit unes 3.380 persones , que n’han valorat la diversitat i la qualitat dels grups, així com la presència de formacions tipus “Big band”. Malauradament, la nota dominant d’aquesta setmana ha estat la pluja que ha marcat la disminució d’assistents en tres concerts.

Músiques del món

Respecte al cicle Músiques del món, amb 17 concerts durant tot el mes d’agost, hi han assistit unes 9.350 persones. La plaça Coprínceps és la referència com a punt de trobada musical durant el mes d’agost: la marca “Música al carrer” a Escaldes-Engordany està totalment consolidada. Combina actuacions de grups de país amb grups provenint d’altres cultures musicals. Amb motiu del 40è aniversari de la creació de la parròquia, enguany s’han creat els Dimecres del públic, amb l’actuació dels grups més sol·licitats per part del públic assistent.

Tot i que la pluja també ha estat la nota predominant d’aquestes tardes d’estiu, el balanç és del tot positiu perquè el públic ha respost omplint la plaça. S’han rebut moltes felicitacions pel tipus de programació, la continuïtat del cicle i pel suport als grups musicals del país. El públic destaca la importància d’una programació a l’aire lliure oberta a tothom, variada i de qualitat.

Nits del món

Aquest estiu s’han celebrat cinc Nits del món amb una resposta molt positiva per part del públlic assistent. Enguany, cal destacar la Nit a Lalín, amb la nombrosa presència de residents gallecs, així com la Nit a l’Etang Salé, amb les quals el Comú ha volgut retre homenatge a les dues poblacions agermanades. En aquesta sisena edició, tampoc hi ha faltat la Nit del silenci amb un èxit rotund de públic. En aquest cicle, incidir amb la participació dels establiments de restauració de la plaça Coprínceps i altres restaurants de la parròquia que amb les seves parades omplen de gastronomia les vetllades en funció de la temàtica musical.

Els cicles de música al carrer també han comptat amb l’actuació del finalista del festival Andorra Sax Fest, acompanyat d’un quartet de l’ONCA, Jesús Reneses. Una proposta amb bona acollida que no es descarta repetir el 2019.

En total aquest 2018 els cicles de Música al carrer han comptat amb un pressupost de 80.639 euros, un 17,3 per cent més que el 2017.

Recordar que la programació del Festival Colors de Música es reprèn el mes de novembre amb els concerts de Sergio Dalma, el dia 15, i el de Jane Birkin, el 28 de novembre. I tancarà el cartell de la 34a edició del festival el ja tradicional concert de gospel amb de Charleston Gospel Voices el 6 de desembre a l’església de Sant Pere Màrtir.