Inici / Circulació i Atenció ciutadana / En marxa en camí escolar de l'Escola Francesa i la Sagrada Família

En marxa en camí escolar de l'Escola Francesa i la Sagrada Família

Els ministres d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, i la cònsol d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, acompanyada de la consellera de Gent Gran i d’Infància i de Promoció Economòcia i Vivand, Sandrà Tomàs, han inaugurat aquest migdia el Camí Escolar d’EscaldesEngordany dels col·legis La Peletera i la Sagrada Família. Aquest camí escolar se suma al ja existent en aquesta parròquia als entorns de les escoles andorrana i espanyoles, i a la resta de recorreguts escolars també desplegats a totes les parròquies.

Aquest camí escolar té diferents recorreguts i transcórrer per diversos carrers: carrer d’Engordany, plaça Creu Blanca, avinguda del Pessebre, passatge Peces Caldes, passatge del riu, i plaça de l’església. Per a donar a conèixer a tots els usuaris de la via el camí escolar s’ha senyalitzat de manera unificada i homogeneïtzada el recorregut per tal d’aconseguir una major atenció del conductor. S’utilitza senyalització vertical a l’inici de l’itinerari recomanat que adverteix de l’existència del camí escolar, i senyalització horitzontal que delimita tot l’itinerari i serveix de guia als nens i nenes que es dirigeixen a l’escola.

Es destaca que s’estableix també a les zones adjacents a les escoles una “ zona 30 “ en la qual la velocitat màxima dels vehicles ha de ser inferior a la màxima permesa en la resta de la zona urbana, potenciant així la seguretat dels vianants. El projecte de Camí Escolar d’Andorra aprovat per la Taula Nacional de Mobilitat, segueix les recomanacions del Consell d’Europa i de l’UNICEF. Es tracta d’una proposta educativa per a la mobilitat que pretén afavorir un accés segur i agradable pels infants d’anada i tornada de l’escola, el qual s’emmarca en un projecte global per a tots el centres educatius d’Andorra. Així mateix, vol fomentar la participació dels infants en l’elaboració de polítiques de millora de zones urbanes alhora que promou usos de mobilitat més sostenible, amb menys contaminació i major qualitat de vida.

En el cas d'Escaldes-Engordany és una proposta que també sorgeix del Consell d'infants de la parròquia.