Inici / Cultura / Xerrada sobre “Chagall, l’artista inclassificable” al CAEE

Xerrada sobre “Chagall, l’artista inclassificable” al CAEE

L’historiador i crític d’art, Francesc Rodríguez oferirà aquest dimecres 26 de setembre a les 19.30h. la xerrada “Chagall, l’artista inclassificable”, en el marc de l’exposició “La Bíblia i Chagall” que es pot visitar al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany (CAEE).

L’activitat, gratuïta, serà la darrera que es farà amb motiu d’aquesta mostra. I és que “La Bíblia i Chagall” abandonarà el CAEE aquest dissabte 29 de setembre.

LA BÍBLIA I CHAGALL Moisès, David, Josuè, Ezequiel, Jacob, Betsabé... són els protagonistes de l’exposició La Bíblia i Chagall, una mostra amb més de cent gravats que va crear Marc Chagall (Vitebsk, 1887 –Sant Pau de Vença, 1985) per il·lustrar la Bíblia, un treball en el qual va invertir més de 25 anys i que va fer per encàrrec del marxant i editor francès Ambroise Vollard.

Aquesta sèrie dedicada a la Bíblia és una obra mestra de les arts gràfiques del segle XX. La majoria són làmines en blanc i negre i només en algunes s’entreveuen notes de color, però la manca de color no comporta monotonia; tot al contrari, els gravats de Chagall estan plens de dinamisme i cadascun narra un paisatge bíblic amb una força que atrapa l’espectador.

Molts d’aquests paisatges són escenes conegudes de les Sagrades Escriptures, com el somni de Salomó, la mort de Moisès, Betsabé als peus de David...Tots comparteixen elements sagrats combinats amb elements profans, records de la infància, reminiscències de l’art popular rus i símbols de la tradició jueva, tot i que Chagall no va ser especialment religiós i sempre va defensar una actitud interconfessional. “Jo no veia la Bíblia, la somniava”(Marc Chagall)

Entrada gratuïta

CENTRE D’ART D’ESCALDES-ENGORDANY

Av. Carlemany, 30 Escaldes-Engordany

Tel.: (+376) 802 255 centreart@e-e.ad