Inici / Cultura / Cultura presenta “Capbussa’t dins l’art” per apropar l’art als ciutadans

Cultura presenta “Capbussa’t dins l’art” per apropar l’art als ciutadans

El departament de Cultura presenta la 12a edició de les xerrades d’art “Per amor a l’art” i la 4a edició de “La Clau: apunts d’art” que aquest any s’han agrupat en un díptic informatiu anomenat “Capbussa’t dins l’art”. Dues iniciatives que són pròpies del departament de Cultura i gratuïtes, a càrrec dels professionals del Centre d’Art i la Biblioteca que comparteixen la seva passió per l’art.

“La Clau: apunts d’art” consisteix en sis sessions de xerrades que comencen el proper 2 d’octubre i finalitzen el 6 de novembre. Aquestes xerrades s’adrecen a persones no expertes en art, però interessades en la matèria. Així, les historiadores de l’art Aurora Baena i Ruth Casabella i el sociòleg Carles Sánchez seran els encarregats de guiar aquestes sessions, compartint els aspectes fonamentals de l’art des d’una vessant poc acadèmica i des de l’experiència. Les xerrades tenen lloc al Centre d’Art a dos quarts de vuit del vespre i tractaran qüestions com una introducció a les definicions, espais i temps de l’art, l’art i la societat o l’art i la literatura.

Quant al cicle de xerrades “Per amor a l’art”, que arriba ja a la 12a edició, se’n celebraran quatre sessions al Taller Tèxtil i de Vidre. Les sessions aniran a càrrec de les historiadores de l’art Ruth Casabella, Aurora Baena i la filòsofa Vanessa Sanjurjo. En aquest cas, també compte amb la col·laboració de la historiadora de l’art Meri Blanco. “Pera amor l’art” tracatarà sobre el paper de l’espectador en l’art, els fils de la comunicació, les fonts d’inspiració i l’univers darrera d’una obra art.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar el món de l’art a totes les persones interessades en un ambient distès i relaxat. En ambdós casos, les sessions són gratuïtes i només es demana reserva prèvia al Centre d’Art o al Taller tèxtil.

Clicant aquí us podeu descarregar el díptic amb el detall de totes les xerrades.