Inici / Esports / Unes 350 persones protagonitzen la 3a edició de la cursa de Halloween

Unes 350 persones protagonitzen la 3a edició de la cursa de Halloween

Els carrers de la parròquia escaldenca han acollit aquest diumenge al vespre la tercera edició de la cursa '1609 metres de Halloween', organitzada pel Comú i Amics de l'Atletisme d'Andorra. Una vegada més, prop de 350 persones han participat en l'acte, mantenint així la mitjana dels anys anteriors. L'objectiu és que les famílies passin una "estona divertida" i alhora fer una petita recaptació a favor de l'Associació Marc GG que, entre altres tasques, es dedica a donar suport a tots aquells pares i mares que han patit la pèrdua d'un fill. "És un esdeveniment en família que ens permet recordar els que ja no hi són", tal com ha comentat el conseller d'Esports, Jordi Vilanova.

Alguns que arribaven a última hora i d'altres que ja feia estona que s'havien deixat caure pels voltants del Prat del Roure per poder així pintar-se la cara d'esquelet o zombi. Així doncs, maquillats i disfressats de personatges de terror o amb roba normal de carrer, unes 350 persones de totes les edats han participat, aquest diumenge a la tarda, a la segona cursa '1609 metres de Halloween', organitzada pel Comú d'Escaldes-Engordany i els Amics de l'Atletisme d'Andorra. Una participació que es manté respecte anys anteriors. L'objectiu és que les famílies passin una "estona divertida" i alhora fer una petita recaptació a favor de l'Associació Marc GG que, entre altres tasques, es dedica a donar suport a tots aquells pares i mares que han patit la pèrdua d'un fill.

"És un esdeveniment en família que ens permet recordar els que ja no hi són", tal com ha comentat el conseller d'Esports, Jordi Vilanova. Per la seva banda, la presidenta de l'Associació Marc GG, Rosa Galobardes, ha mostrat la seva satisfacció perquè un any més el comú hagi decidit destinar tota la recaptació de les inscripcions a la seva entitat. Segons ha explicat Galobardes, tot el que es recapti, la inscripció valia dos euros, "es destinarà a poder fer sortides amb la gent de l'associació com pot ser una costellada de cara a la primavera" o, fins i tot, pel sopar de Nadal.

Aquesta tercera edició ha patit un canvi en el recorregut de la prova popular a causa de les obres de Vivand. Els participants, tant petits com grans, han sortit del carrer dels Veedors, han baixat cap a l'Illa Carlemany, han pujat pel Fener i han baixat per Vivand fins a l'Arnaldeta de Caboet i han tornat als Veedors. Un cop han arribat tots els participats s'han deixat anar diversos globus amb petites llums a l'interior per recordar aquells que ja no hi són. Just abans que comencés la cursa popular, els més petits també han tingut el seu moment i han fet una petita cursa de només 100 metres al mateix carrer dels Veedors.