Ordinació d'accés de vehicles rodats a Vivand

Després de la finalització de les obres de l’avinguda Carlemany per a vianants, el Consell de Comú ha aprovat aquest dilluns l’Ordinació reguladora de l’accés de vehicles rodats a la zona de Vivand.

La prohibeix l’accés de qualsevol classe de vehicle a l’avinguda Carlemany, entre el carrer de la Unió i l’avinguda de les Escoles, fent palesa la voluntat d’aportar la màxima seguretat en una zona exclusiva per a vianants, on hi han de conviure les persones. Per aquest motiu, l’Ordinació introdueix la prohibició d’accés no només de vehicles de motor, com els entenem tradicionalment, sinó també tots aquells aparells guiats, o no, per l’ésser humà, dotats, o no, de mitjans de propulsió mecànica propis i independents de l’exterior, que permeten fer desplaçaments d’un lloc a l’altre.

També s’hi inclouen tots els vehicles d’una, dues o quatre rodes, així com els patins i monopatins. Per tant, aquesta Ordinació dóna resposta i posa ordre davant de la proliferació de certs vehicles de mobilitat personal com són els patinets elèctrics. De la mateixa manera, les bicicletes tampoc podran circular per Vivand.

L’Ordinació també contempla els casos en què es pot accedir al tram per a vianants:

- Els vehicles autoritzats en casos excepcionals, amb prèvia autorització del Servei de Circulació.

- Vehicles conduïts pels ocupants que tenen places d’aparcament.

- Els vehicles dels clients dels hotels amb aparcament.

- Els vehicles que accedeixen a les farmàcies de guàrdia.

- Només en cas d’urgència, i prèvia comunicació al Servei de Circulació, el servei de taxis prèviament contractats.

Un altre dels aspectes que em sembla important de destacar és que l’Ordinació també fixa la velocitat màxima de circulació a l’avinguda per aquells vehicles autoritzats, 10 quilòmetres per hora i sempre donant la prioritat al vianant.