Inici / Esports / Les piscines i el gimnàs comunal obriran el pròxim 7 de gener

Les piscines i el gimnàs comunal obriran el pròxim 7 de gener

El conseller d’Esports, Jordi Vilanova, acompanyat dels cònsols, Trini Marín i Marc Calvet, han visitat aquest matí la reforma de les piscines i el gimnàs comunal amb els mitjans de comunicació. Després de 14 mesos d’obres, i amb una inversió que supera els 2 milions d’euros, el pròxim 7 de gener tornaran a obrir les portes de les piscines i el gimnàs comunal.

El que en un principi havia de ser una tímida reforma, ha acabat sent una reforma integral de l’equipament esportiu amb més usuaris de la parròquia. Una intervenció necessària per poder oferir a la ciutadania unes instal·lacions més còmodes, funcionals i, sobretot, energèticament més eficients i sostenibles. Perquè la ciutadania pugui veure els canvis del 2 al 4 de gener es faran jornades de portes obertes de les 4 de la tarda a les 10 de la nit. La intervenció ha permès la instal·lació d’un nou sostre aïllat tèrmicament, la renovació de tota la il·luminació mitjançant tecnologia led que ha d’aportar un estalvi del 50 per cent. El canvi de tota la maquinària i de la calefacció per aigua, que ara es farà amb sistemes d’aire, i la millora en l’ús de l’aigua termal i de la climatització de tot el centre han de permetre també una reducció energètica important. Els nous dipòsits permetran l’adaptació a la nova reglamentació de legionel·la.

Quant a la distribució de les instal·lacions, un dels factors que s’han tingut en compte és el perfil dels usuaris, perquè prop del 70 per cent són escolars que fan ús de les piscines. Per tant, la reforma no només contribueix en el vessant esportiu, sinó també en el social i educatiu. Una de les novetats més significatives és la creació de dos vestidors exclusius, un per a nens i l’altre per a nenes i un vestidor mixt, pensat per als infants que vénen acompanyats per un familiar que no és el mateix que els ve a recollir. A la vegada, els vestidors d’homes i els de dones s’amplien gràcies a l’eliminació dels. Cal afegir que el 70 per cent de les taquilles instal·lades són més amplies, responent a una de les demandes dels usuaris.

Sense deixar de banda la distribució dels espais, els usuaris de les piscines i gimnàs comunal es trobaran amb més novetats: com l’ampliació del gimnàs que s’ha equipat amb màquines multifuncionals, ordenant millor l’espai. També s’ha previst dues noves sales per ampliar les classes dirigides per tal de donar resposta a un eventual augment de la demanda.

Altres aspectes que contribuiran a la millora del funcionament és la monitorització de totes les instal·lacions que permetrà saber en tot moment quants usuaris es troben a l’equipament. De la mateixa manera, només hi haurà un sol accés per a socis i no socis proporcionant un major control.