Inici / Gent Gran / 17a temporada dels horts del Sucarana

17a temporada dels horts del Sucarana

Una temporada més, i ja en van 17, el comú d'Escaldes-Engordany ha celebrat el sorteig dels horts socials del Sucarana. Enguany, s'han presentat un total de 23 sol·licituds, un nombre que cada any va en augment. De les dinou parcel·les disponibles se n'han sortejat divuit, perquè una se cedeix a la Unitat de Conductes Addictives (UCA) de l'hospital Nostra Senyora de Meritxell.

La consellera de Gent Gran, Sandra Tomàs, ha estat l'encarregada de treure les butlletes afortunades. El projecte dels horts socials el va iniciar la Fundació Julià Reig el 2001, gràcies a uns terrenys cedits per la família Sucarana. Aquest projecte té com a objectius ajudar a la gent gran a realitzar activitats a l’exterior i crear un espai de trobada entre tots els padrins que conreen les parcel·les. La consellera de Gent Gran del comú escaldenc ha proposat la possibilitat que algun dels afortunats comparteixi la seva parcel·la amb els sol·licitants que s’han quedat sense.

A principis d’abril es durà a terme l'acte de lliurament de claus dels horts, donant el tret de sortida a la temporada, que s'allargarà fins a finals d'octubre o principis de novembre, en funció de la climatologia d'aquest any i de si alguns padrins encara tenen alguns productes per recollir.