Inici / Urbanisme / Obres de reforma i ampliació de la plaça de les Pubilles

Obres de reforma i ampliació de la plaça de les Pubilles

A principis de maig van començar les obres d’ampliació i reforma de la plaça de les Pubilles que es preveu que estiguin enllestides en tres mesos. Els treballs consistiran en l’enderroc de l’actual plaça de 250 metres quadrats per convertir-la en un espai públic més ampli i funcional en tres nivells de 450 metres quadrats de diferents tonalitats de granit. La inversió de 265.900 euros permetrà instal·lar-hi altres elements com fanals, bancs com els de l’avinguda Carlemany, tres paperes o 25 metres lineals de jardineria al voltant de la mateixa plaça. El projecte també preveu que s’hi plantin arbres.

Avui els cònsols d'Escaldes-Engordany, Trini Marín, i Marc Calvet, han explicat als mitjans de comunicació en què consistiran les obres. 

Un dels principals objectius d’aquesta reforma és la modificació de la circulació. Algunes modificacions ja es van posar en funcionament amb motiu de la reconversió de l’avinguda Carlemany per a vianants com el canvi de sentit de circulació del carrer Santa Anna. Ara, amb la reforma d’aquest espai, s’elimina el sentit de baixada provinent de l’avinguda de les Escoles, de manera que els vehicles que provenen del carrer Santa Anna podran baixar en direcció al centre habilitant un carril de doble sentit per davant de l’hotel Fènix.