Inici / Joventut / Un Consell d'infants ple de propostes

Un Consell d'infants ple de propostes

Aquest dimecres s'ha celebrat una nova sessió del Consell d'infants de la parròquia d'Escaldes-Engordany, un projecte impulsat per Unicef Andorra en el marc del projecte "Ciutats amigues de la infància". El cònsol menor, Marc Calvet, i la consellera de Joventut, Laura Lavado, han estat els encarregats de respondre totes les propostes dels consellers infantils de l'Escola Andorrana, l'Escola Francesa, el col·legi María Moliner i la Sagrada Família. La sessió també ha comptat amb la presència de la Laura Àlvarez, presidenta d’Unicef Andorra, i a la Mercè Miguel, tècnica de sensibilització d’Unicef Andorra, i es mestres.  

Un dels punts més destacats, per part dels alumnes de l'Escola Francesa, ha estat la petició d'un major control sobre els patinets elèctrics. Els alumnes han assenyalat que "en moltes ocasions, nens i nenes han estat a punt de ser atropellats per un d'aquests patinets, per la qual cosa demanem que qualsevol que cometi una infracció sigui degudament sancionat". En referència a aquest punt, Calvet ha recalcat que "existeixen vies en les quals hi ha una prohibició expressa pel que fa a la circulació d'aquest tipus de vehicles", i ha afegit que "s'ha de treballar encara més en la conscienciació envers els usuaris dels patinets perquè siguin més responsables". Els alumnes han ressaltat la perillositat dels patinets elèctrics, dient que "a Andorra encara no s'ha produït cap accident greu, però a ciutats com Barcelona sí".

D'altra banda, els alumnes de l'Escola Andorrana han mostrat especial preocupació pel que fa a l'estat actual del parc de l'avinguda de Sant Jaume. "Els bancs estan molt deteriorats, així com els gronxadors, el terra i les aigües no canalitzen correctament", han denunciat els alumnes. També han afegit que hi ha molta brutícia i grafitis que "donen molt mala imatge". Lavado ha assegurat que "la proposta de renovar els gronxadors es troba en curs". Referint-se als actes vandàlics, ha destacat que s'ha de "conscienciar els joves envers la importància de preservar els espais públics". La consellera de Joventut, en roda de premsa, s'ha mostrat molt satisfeta que els nens i nenes del país expressin la seva preocupació. "És una mostra que tenim un jovent molt conscienciat i compromès amb la parròquia i amb tota Andorra", ha dit la consellera.