El 2 de juny el Prat del Roure acull la Festa del Medi Ambient

Amb motiu del Dia mundial del medi ambient, el pròxim 2 de juny se celebrarà la primera edició de la Festa del Medi Ambient al Prat del Roure. De les 10 hores i fins a les 16 hores, el públic gaudirà d'un seguit d'activitats que tenen com a objectiu educar a la societat i conscienciar-la en la preservació de de l'entorn. Aquesta iniciativa compta amb el suport unànime dels set comuns.

En la roda de premsa celebrada aquest dilluns al matí al comú d'Encamp per presentar l'esdeveniment, hi han assistit Vanessa Carrascosa, directora d'Higiene, Medi Ambient i Agricultura del comú d'Encamp; Eva López, cap de Medi Ambient, Agricultura, Sostenibilitat i del Parc Natural del Comapedrosa del comú de la Massana, i Mònica Garcia, tècnica de Manteniment i Serveis del comú d'Ordino.

Garcia ha detallat que "s'hi realitzaran un gran nombre de tallers, un d'ells destinat a la construcció de menjadores d'ocells, fins a concursos de videojocs on els guanyadors obtindran premis que els comuns encara estem acabant de decidir", tot i que López ja ha avançat que "alguns d'ells aniran des de marxandatge, fins entrades al Palau de Gel, entre d'altres". Ja a les portes per concloure l'acte, a les 14 hores, els que ho desitgin podran ser partícips d'una arrossada popular a un preu "simbòlic" de 2 euros on s'hi inclourà un got de regal. Carrascosa ha anunciat que aquest projecte "és el fruit d'un pacte amb Pirinenca de Serveis". L'empresa, que des de l'agost del 2016 realitza la recollida selectiva de residus de particulars i comerços, estableix per contracte que el 2% de les factures totals que paguen els comuns s'han de destinar a iniciatives que serveixin per educar en conceptes relacionats amb el medi ambient.