1 / 3
1 / 3
1 / 3

15è aniversari de la vall del Madriu a la llista del Patrimoni Mundial

El proper 1 de juliol del 2019 es compliran 15 anys de la inscripció de la Vall del Madriu- Perafita-Claror a la llista del Patrimoni Mundial. Per celebrar-ho, el mateix dia es donarà el tret de sortida al Campus Internacional per a Joves Iberoamericans que s’ha organitzat conjuntament amb la CNAU i el Govern d’Andorra.

També veurà la llum per aquest aniversari el recull de la memòria històrica de la Vall. Aquest projecte, que s’ha dut a terme amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional d’Andorra, consta de 13 entrevistes a persones que d’una manera o una altra han treballat o continuen treballant a la Vall, l’han viscut, l’han gaudit i l’han patit. Les entrevistes seran custodiades a l’Arxiu Nacional, des d’on es crearà un canal etnogràfic (a la secció de l’Arxiu d’Etnografia) on es podran visualitzar extractes d’aquestes entrevistes. A més, durant 13 setmanes, les entrevistes es podran veure a RTVA.

Per celebrar aquest 15è aniversari es faran diverses accions publicitàries, com anuncis al cinema Illa Carlemany i una campanya sobre suports publicitaris al carrer per tot el Principat, amb l’objectiu, un cop més, de donar a conèixer als visitants aquest Patrimoni de la Humanitat. També s’ha aprofitat per renovar la pàgina web i donar-li una imatge més actual i moderna. I com cada any, s’ha programat una sortida guiada i gratuïta per a tots els qui vulguin conèixer de primera mà aquesta magnifica vall.

Una última novetat d’enguany és el material didàctic que hem treballat pels infants d’entre 5 i 11 anys. Aquest material esta dirigit a les famílies, i compta amb uns dossiers didàctics dirigit als pares, i uns quaderns de camp pels infants, on es treballen temàtiques com la biodiversitat, el paisatge o el patrimoni cultural. Aquest quaderns seran una eina que permetrà als infants fer un seguiment autònom de la proposta educativa, completant reptes i propostes. El material es podrà descarregar gratuïtament des de la pàgina web de la Vall: www.madriu-perafita-claror.ad. Aquesta proposta ve a completar la proposta per adults que es va presentar el passat 20 de maig amb l’itinerari de la siderúrgia.

Activitats d’estiu

Com cada any, arribades aquestes dates es posen en marxa les activitats d’estiu a la Vall. Aquestes activitats, dirigides a tot tipus de públic, pretenen apropar la vall a tot tipus de persones, amb edats i interessos diferents. Ja s’han realitzat un taller de cistelleria i un taller de plantes remeieres i cosmètica natural. Ambdues activitats han penjat el cartell de complet.

La propera activitat programada és el taller d’etnobotànica, organitzat amb el CENMA i que tindrà lloc el proper dia 15 de juny. Podreu trobar tota la informació a la pàgina web: www.madriu-perafita-claror.ad o bé enviant un correu a portal@madriu-perafita-claror.ad