Inici / Medi Ambient / 14è Concurs d’Iniciatives Ambientals

14è Concurs d’Iniciatives Ambientals

Un any més, ja es troben disponibles les bases del que serà la 14a edició del Concurs d’Iniciatives Ambientals organitzat pel Comú d’Escaldes-Engordany i el departament de Medi Ambient del Govern d’Andorra a través de l’impuls d’Andorra Sostenible. Aquest matí el conseller de Medi Ambient, Didier Aleix, i la directora de Medi Ambient del Govern, Sílvia Ferrer, n'han presentant la 14a edició. 

Aquest certamen té l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat als projectes i accions que en matèria ambiental es porten a terme al país, premiant les millors propostes ambientals desenvolupades o en curs de realització durant l’any, en els àmbits del desenvolupament sostenible i a les solucions ambientals, les activitats de sensibilització i educació ambiental i els projectes col·laboratius en la millora del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones.

Enguany tots els participants s’inclouran en tres categories: ciutadania i empresa, escoles i un premi especial de prevenció de residus. Així, poden participar en el concurs tots els ciutadans, les escoles, els organismes públics, les empreses i les entitats sense ànim de lucre que desenvolupin iniciatives en els àmbits descrits anteriorment. En aquest sentit, l’estructura de premis canviarà respecte als anys anteriors, així com la dotació econòmica global del concurs que serà de 7.000€. Per aquesta edició 2019 hi ha previstos 5 premis de la manera següent:

• Dos premis de 1.500 euros i 1000 Euros respectivament per a les iniciatives ambientals guanyadores en la categoria ciutadania i empresa.

• Dos premis per a Escoles de 1.500 euros i 1000 Euros respectivament per a accions que contribueixin a l’ambientalització dels centres educatius. La participació en aquesta categoria està oberta a TOTES LES ESCOLES, pertanyin o no al projecte Escola Verda.

• Un premi temàtic especial en Prevenció de Residus amb motiu del 10è aniversari de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, i dotat amb 2.000 Euros per a accions que contribueixin a promoure la minimització i reducció de Residus.

El jurat es reserva el dret de declarar desert el concurs o algun dels premis, així com de repartir-los o atorgar accèssits, si ho considera oportú.

Els projectes es podran presentar en diversos formats, o bé mitjançant una senzilla memòria escrita que era fins ara la fórmula emprada, o bé en format audiovisual, a través de vídeos, presentacions de PowerPoint o Prezi, etc. d’aquesta manera, tots els participants podran expressar i presentar les seves iniciatives ambientals de la manera que els resulti més fàcil i alhora intuïtiva i comunicativa.

Aquestes propostes es podran lliurar fins al divendres 8 de novembre del 2019 a les 13 hores tant de forma presencial (Andorra Sostenible: c/ Unió, 2 2nB, Andorra la Vella) com telemàticament (andorrasostenible@andorra.ad).