Inici / Comunicació / Pas endavant per la creació d’un parc d’esbarjo per a gossos

Pas endavant per la creació d’un parc d’esbarjo per a gossos

Aquest divendres s'ha celebrat una nova sessió Consell de Comú amb l'aprovació de diversos punts en l'ordre del dia. 

Els cònsols d’Escaldes-Engordany estan ultimant les negociacions per poder llogar un terreny ubicat a l’avinguda del Fener per fer-hi un parc d’esbarjo per a gossos. En paral·lel a les negociacions, s’està treballant en el projecte que per veure quines obres cal portar-hi a terme i quin circuit d’agilitat s’hi pot emplaçar. L’espai disposarà d’un perímetre de tanques, d’un pipicà o fonts d’aigua i es portaran a terme altres mesures per assegurar-ne la seva neteja. De la mateixa manera, s’elaborarà un reglament específic per aquest parc lúdic, en tant que els propietaris han de ser responsables a l’hora de portar els seus gossos. D’aquesta manera, el Comú vol dotar la parròquia d'un nou indret que permeti als propietaris deslligar els seus animals de manera segura i evitar que aquestes persones tinguin la necessitat de portar sense lligar els gossos a la via pública 

S’adjudiquen les obres de l’aparcament de la carretera de l’Obac

Les obres del nou aparcament de la carretera de l’Obac començaran a partir de la setmana vinent després que avui s’adjudiquin les obres per un importa de 213.827 euros. Els treballs es preveu que estiguin enllestits a mitjan d’agost i permetran habilitar un aparcament amb capacitat per una quarantena de vehicles. En concret, es tracta d’uns terrenys en els quals s’hi troba actualment un parc infantil que dona a la carretera d’Engolasters. Mitjançant un acord amb la propietat per ampliar la superfície de lloguer es podrà fer aquest nou equipament, conservant l’actual parc infantil. L’accés d’entrada i de sortida, amb barreres, serà per la carretera de l’Obac. D’aquesta manera, el Comú també dona resposta a una la demanda dels veïns de la zona. Aprofitant l’obertura d’aquest nou equipament, també s’hi instal·larà una nova estació de bicicletes elèctriques. 

Estat d’execució del pressupost del primer trimestre

El Comú se situa en el nivell d’endeutament més baix dels darrers 20 anys La consellera de Finances, Núria Gómez, presentarà al ple de Comú l'informe sobre l'estat d'execució del pressupost corresponen al primer trimestre. El pressupost per aquest exercici va ser aprovat per un import total de 31 milions d'euros, xifra que ha variat per la incorporació dels crèdits reconduïts del 2018, amb 2 milions d'euros corresponents a les obres de reforma de Casa Comuna i la sala d’actes, la finalització de l’embelliment de l’avinguda Carlemany, així com les certificacions finals de la reforma de les piscines i gimnàs comunal. Per tant, els crèdits pressupostaris eleven el pressupost a 33 milions d'euros. A 31 de març, el grau d'execució del pressupost d'ingressos és d'un 27,7% del previst (9,2 milions d'euros). En finalitzar el primer trimestre, el Comú se situa amb un superàvit provisional de 4,9 milions d'euros.

En quant a les despeses, també s'estan executant dins les previsions i s'han liquidat 4,3 milions d'euros durant el passat trimestre. Respecte a l'execució del programa d'inversions, al tancament del 1r trimestre figuraven compromesos i en curs d'execució, el 50 % dels crèdits aprovats per l'any, concretament 5,6 milions d’euros. En aquest sentit, les principals inversions són:

- El projecte plurianual de construcció de la sala de vetlles (1,56 milions d’euros).

- L’adjudicació de la renovació de diversos trams de voravies a les avingudes del Pessebre, de les Escoles, així com a la zona de la Plana (per valor de 540.000 euros).

- L’adjudicació de la redacció del projecte d’embelliment i instal·lació d’escales mecàniques al carrer Peçes Caldes.

- La redacció dels projectes d’adequació dels dos nous aparcaments a la crta. de l’Obach, i a l’entrada de la vall del Madriu-Perafita-Claror, així com l’adquisició dels corresponents equips de control d’accés.

Pel que fa a l'endeutament, aquest 1r trimestre s'han amortitzat seguint les previsions. Així l'endeutament total a 31 de març se situava en 16,1 milions d'euros i per sota el 30% del límit legal establert, tractant-se del nivell d’endeutament més baix dels darrers 20 anys.