Inici / Comunicació / Conveni per impulsar sinergies en matèria d’inserció social i laboral

Conveni per impulsar sinergies en matèria d’inserció social i laboral

La cònsol major d’Escaldes-Engordany, Trini Marín, i el ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, han signat aquesta tarda el conveni de col·laboració entre el Comú d’Escaldes-Engordany i el Centre Penitenciari amb l’objectiu d’impulsar sinergies en matèria d’inserció social i laboral. La signatura d’aquest conveni fa palesa la voluntat del Comú de col·laborar en la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la realització de diversos treballs, els quals es portaran a terme dins del mateix centre i seran remunerats. Aquests treballs, sorgits d’una iniciativa del departament Medi Ambient del Comú, consistiran en la realització de bústies de fusta exteriors per fomentar l’intercanvi de llibres de lectura.

La cònsol major ha assenyalat que “esperem que en futur puguin veure la llum més iniciatives com aquesta” i ha posat com a exemple la possibilitat d’elaborar nius d’ocells per zones com Engolasters.

Per la seva banda, el ministre de Justícia i Interior ha agraït la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany que esdevé el primer a signar un conveni d’aquestes característiques. La voluntat d’aquest conveni rau en la col·laboració de projectes d’interès comú en matèria d’inserció social i laboral, així com d’altres que puguin sorgir en un futur dins dels objectius comuns d’ambdues institucions.

Per tal de donar seguiment a aquesta iniciativa es crearà una comissió bipartida, les funcions de la qual seran posar en funcionament les accions necessàries i vetllar pel compliment dels acords, així com l’estudi o la proposta de noves iniciatives o projectes específics.