Inici / Medi Ambient / Encamp, Escaldes-Engordany i FEDA presenten les activitats d’estiu al llac d’Engolasters

Encamp, Escaldes-Engordany i FEDA presenten les activitats d’estiu al llac d’Engolasters

El conseller d’Higiene, Medi ambient i Agricultura del Comú d’Encamp, Aleix Varela, el conseller de Medi Ambient d’Escaldes-Engordany, Didier Aleix, i el director general de FEDA, Albert Moles, han presentat aquest dijous les activitats que es duran a terme a l’entorn del llac d’Engolasters durant els mesos d’estiu i que tenen com a objectiu oferir un ampli ventall de possibilitats als ciutadans i visitants.

Entre les activitats, hi haurà una gran varietat d’opcions esportives, entre les quals destaca el lloguer de bicicletes al Camp del Serrat i a les Pardines, els circuits d’orientació acompanyats dels guies del Comú d’Escaldes-Engordany, sortides temàtiques amb els guies, vies ferrades i murs d’escalada, pesca al llac amb llicència, tir amb arc, el bosc aventura i rutes de senderisme.

A més, per tal de millorar l’entorn s’han engegat accions com la instal·lació d’una barrera al nivell de la casa de guardes per prohibir l’accés motoritzat al llac. A més, s’ha fet el manteniment dels camins, s’ha millorat la senyalització i s’han col·locat taules de pícnic amb papereres. A la zona de les Pardines, a més, s’ha fet una nova zona d’aparcament amb una seixantena de places.

Pel que fa a les activitats culturals, tots els dissabtes de juliol i agost a les 11 hores es faran tallers infantils. (Reserva prèvia al següent correu electrònic: engolasters@e-e.ad).

A més, s’ha engegat la iniciativa de la biblioteca a l’aire lliure, que preveu “biblio-nius” repartits pels voltants del llac per fomentar la lectura i la cultura en la natura.

Un any més, l’oferta cultural al llac inclou les propostes de FEDA en el marc de les nits d’estiu als museus, que enguany preveu una visita nocturna i observació de la lluna al camí hidroelèctric d’Engolasters, una visita teatralitzada al camí hidroelèctric d’Engolasters, la narració de llegendes al camí hidroelèctric d’Engolasters, visita nocturna i observació de pluja d’estels al camí hidroelèctric d’Engolasters. A més, es clourà el programa amb un concert de Quim Salvat al davant de la casa dels guardes, el 27 d’agost.

Igualment, tal com a destacat Moles, FEDA continua oferint les visites del camí hidroelèctric d’Engolasters, que proposen una passejada guiada per la història de l’electricitat d’Andorra en l’entorn del llac.

Durant l’estiu també es preveuen diversos concerts a l’entorn del llac, i es proposa la visita del L’Andart que presenta una gran varietat d’obres d’art relacionades amb la natura en els entorns del llac.

Finalment, es manté el servei de bus per part dels comuns d’Escaldes-Engordany i Encamp i es fa una proposta de guia d’Engolasters unificada per part de els dues corporacions. A més, s’ofereix un mapa desplegable per facilitar l’orientació de la gent durant la visita al llac.

 

Activitats infantils