Inici / Medi Ambient / Natura, cultura, esport i història es fusionen a l'estiu a Engolasters

Natura, cultura, esport i història es fusionen a l'estiu a Engolasters

Les parròquies d'Escaldes-Engordany i Encamp i FEDA uneixen esforços en la programació d’activitats per als mesos de juliol i agost a Engolasters. Un seguit de propostes que tenen per objectiu donar valor al paisatge de muntanya, que tant agrada als turistes que visiten el Principat i que a la vegada anima a la gent del país a gaudir-ne.

OFERTA DE LLEURE I ESPORT

Pel que fa a l'oferta de lleure basada en l'esport i el senderisme, els comuns han posat a disposició del públic un servei de lloguer de bicicletes, disponible tant de la banda d'Encamp com d'Escaldes-Engordany. També circuits d'orientació per Engolasters i el Madriu, rutes d'escalada, circuits d'aventura o tir amb arc, així com la possibilitat de comprar la llicència de pesca als voltants de l'estany.

ACTIVITATS INFANTILS

Unint natura i cultura, s'han programat tallers infantils durant els mesos de juliol i d’agost, igual que diferents concerts en la segona quinzena de juliol. Unes activitats que es fusionen amb la biennal L’ANDART i amb els diferents punts d'intercanvi de llibres al voltant de l'estany.

Tots els dissabtes de juliol i els dissabtes d’agost a les 11h.

Punt d’inici dels tallers: La caseta d’informació del Camp del Serrat.

Places limitades a 25 infants

Reserva prèvia al següent correu electrònic: engolasters@e-e.ad

Tallers Creatius

20 juliol: Vincle familiar: per a nadons i fins a 4 anys. Aquesta activitat forma part d´un projecte sobre els vincles, una metodologia que a través del joc, el moviment i el contacte físic, profunditza en la comunicació entre pares, mares i nens.

27 juliol Els reis de la muntanya: a partir de 3 anys. Prèviament s’explicarà un conte que parla del rei del bosc, d’aquesta manera s’introdueix el taller per a que els nens creïn la seva corona, convertint-se en petits prínceps i princeses d’un bosc encantat. Caminaran pel bosc fent atenció a la natura i recollint branquetes que després pintaran amb colors per donar un toc més divertit i personalitzat.

Tallers d´educació ambiental agost 2019

Els dies 3, 10, 17 i 24 d’agost a les 11 h.

Aquests tallers permetran:

- Conèixer la fauna i flora més representativa de la zona d´Engolasters

- Identificar els arbres, arbusts i plantes

- Observar el paisatge

- Conèixer l’influencia de l’home en el paisatge

- Aprendre a través del joc

- Conèixer les llegendes d’Andorra i la nostra història

- Despertar i potenciar la creativitat i la imaginació

- Despertar la curiositat i estimular la sensibilitat dels infants

CULTURA

FEDA s'afegeix a l'agenda estival amb visites guiades per conèixer la història de les instal·lacions de la companyia al llac o cinc nits per observar la lluna o els estels fugaços. També concerts, com el de Giardino di Delizie, dins del Femap, o visites teatralitzades pel camí hidroelèctric.

Deixa el cotxe a casa i puja a Engolasters amb bus.