Inici / Cultura / Ja a la venda les entrades de Turistes i banyistes

Ja a la venda les entrades de Turistes i banyistes

Aquest matí, el conseller de cultura Salomó Benchluch juntament Irina Robles i Juanma Casero de l'Animal Escola de Teatre han presentat la 2a edició de l'espectacle itinerant "Turistes i banyistes", a la plaça de l'Esbart Santa Anna, punt d'inici de l'espectacle. Les entrades ja estan a la venda a l'oficina de turisme de la plaça sta. Anna a un preu de 3 euros.

“Turistes i banyistes” recorrerà els racons més emblemàtics de la part alta de la parròquia d’Escaldes-Engordany, tenint com a eix central l’evolució del turisme: des dels banyistes, cercant l’aigua termal, fins als turistes del segle XX. Tot això integrant el coneixement de la història d’Andorra i la descoberta d’indrets de la parròquia d’una manera divertida.

I aquestes històries, anècdotes divertides, costums o dades curioses són les que protagonitzaran els 9 actors i 18 actrius de “Turistes i banyistes” en un recorregut des de la plaça de l’Esbart Santa Anna fins a l’església de Sant Jaume d’Engordany.

Un fet que va estretament vinculat a l’espectacle és l’aigua termal. I és que Les Escaldes sempre ha estat la parròquia de l’aigua. I així n’han deixat constància tots aquells viatgers que han trepitjat les nostres Valls al llarg de la història. Les termes, les aigües sulfuroses, les fondes, els primers banyistes, els usos i costums de les seves gents van despertar la curiositat de cèlebres viatgers de finals de S.XVIII - S.XIX fins als nostres dies.

Don Francisco de Zamora, el Comte Henri Russell-Killought, Esteve Albert o el mateix mossèn Cinto Verdaguer van escriure en els seus diaris informació insòlita que ajuda a imaginar com era l’Andorra d’abans. Però no només ens parlen de l’aigua, sinó també de la pagesia, del cultiu de tabac, dels seus habitants… Anècdotes divertides, costums, noms i dades curioses que ens aporten una mirada fresca a la més bella pubilla d’Andorra.

El Comú agraeix a l’Esbart Santa Anna per la seva col·laboració en la cessió de vestuari.

L’espectacle s’adreça tant al públic del país com als turistes. Es faran un total de 10 representacions amb capacitat per a 30 persones.  

Divendres 9 d’agost: 20h i 20.30h

Dissabte 10 d’agost: 21.30h i 22h

Diumenge 11 d’agost: 11h i 11.30h

Dissabte 28  i diumenge 29 de setembre: 11.30h i 12h

Les entrades, a un preu de 3 euros, es poden adquirir a l’Oficina de Turisme.