Inici / Joventut / Joventut ofereix un espai de conversa per a mares i pares d’adolescents

Joventut ofereix un espai de conversa per a mares i pares d’adolescents

Les sessions, a càrrec d’una psicològa, s’iniciaran el 8 d’octubre i aquesta serà la 14a edició

El departament de Joventut del Comú d’Escaldes-Engordany ofereix, un any més, un servei adreçat als pares i mares d’adolescents que vulguin compartir les seves inquietuds sobre les particularitats que comporta conviure amb adolescents. Es tracta del Grup de mares i pares d’adolescents que enguany arriba ja a la 14a edició.

La primera sessió del Grup de mares i pares d’adolescents serà el 8 d’octubre a partir de les 20.30h. a l’Espai jovent d’Escaldes-Engordany. La sessió, a càrrec de la psicològa Assumpció Lluís, s’adreça a mares i pares de fills en edats compreses entre els 11 i els 17 anys.

Des de l’edició passada, es treballa amb dos grups diferenciats per l’edat dels adolescents, ja que les problemàtiques no son les mateixes en una franja d’edats d’11 a 13 que en la de 14 a 17 anys.

En total, es duran a terme sis sessions de 90 minuts de durada i de freqüència quinzenal adaptant-se a la disponibilitat dels pares i mares que participin en el grup.

Sobre els continguts de les sessons es decidiran en funció de les preocupacions dels pares i mares assistents a la primera sessió. En edicions anteriors s’han tractat qüestions com:

  • La relació de l’adolescent amb la família, com actuar i educar com a pares?
  • La relació de l’adolescent amb l’entorn: les relacions amb seus iguals a través de les xarxes socials, les relacions amb l’escola i els estudis.
  • Problemes que preocupen com l’alimentació, la sexualitat, l’alcohol, les drogues, bulling,...

La metodologia de treball es fa a partir d’articles, vídeos, notícies d’actualitat. L’objectiu és obrir el tema, centrar-lo i generar debat i reflexió.

Les places són limitades pel bon funcionament del grup. El servei és gratuït i les inscripcions es poden fer fins al 4 d’octubre a l’Espai Jovent 890 882 i joventut@e-e.ad omplint el formulari d’inscripció.