Ja ho saps tot sobre el Coronavirus?

 

Què és un coronavirus?

Els coronavirus són una àmplia família de virus que afecten habitualment animals, tot i que alguns tenen la capacitat de transmetre’s dels animals als humans. Causen des de malalties lleus com el refredat comú fins a altres de més greus com la síndrome respiratòria aguda greu (SARS-CoV, 2003) o la síndrome respiratòria de l’Orient Mitjà (MERS-CoV, 2012).

 

Com em puc protegir?

La probabilitat d’importació de casos existeix en cas que hi hagi persones que hagin viatjat a zones en les quals hi hagi transmissió comunitària del virus.

Les recomanacions bàsiques de protecció individual per reduir l’exposició i la transmissió inclouen:

  • Higiene de mans: rentar-se les mans amb aigua i sabó o amb solucions alcohòliques, especialment si s’ha estat en contacte amb una persona infectada o en el seu entorn.
  • Higiene respiratòria: tossir o esternudar tapant-se la boca, preferiblement amb el colze o un mocador de paper d’usar i tirar, i rentar-se les mans després.
  • Evitar el contacte estret, si és possible, o mantenir una distància més gran d’un metre amb persones que presentin símptomes respiratoris aguts.

 

Aquestes mesures protegeixen també contra malalties tan freqüents com la grip.

En el nostre entorn no cal prendre mesures addicionals pel que fa al contacte amb animals i el consum d’aliments per evitar aquesta infecció.