1 / 1

Colors d'Estiu

 

Una programació cultural i lúdica amb diversitat d’espectacles i gèneres pels mesos de juliol agost a Escaldes-Engordany!

Places limitades.

 

JULIOL

Rutes per la parròquia

Rutes de descoberta de la parròquia. Sortida des del CAEE a les 20.30h. Reserves al 802255.

Dimarts  21 de juliol: Itinerari de l’aigua: Un recorregut per les empremtes arquitectòniques que hi ha a la parròquia vinculades al diferents usos de l’aigua.. Sortides des del CAEE a les 20.30h.

 

Engordany a duo: Una proposta de programació eclèctica amb duos del país en un emplaçament històric de la parròquia. A la placeta d’Engordany a les 19h. Reserves al 890 881 o bé oficinaturisme@e-e.ad.

La Fundació ONCA col·labora amb el nou cicle impulsat pel Comú d’Escaldes-Engordany. 

Dimecres 22 de juliol: GUITARBELLOWS: “Jazz Manouche & Nuevo Tango (Artistes que van reinventar un gènere)” Pilar Planavila Vargas (acordió cromàtic), Manu Suárez de la Vega (guitarra elèctrica) GuitarBellows interpreta la música d’artistes del segle XX que van reinventar el seu gènere musical. Escoltarem peces de Django Reinhardt, amb el seu Gypsy jazz o Jazz Manouche, d’Astor Piazzolla, amb el Nuevo Tango, de Paco de Lucía, amb el Flamenc Jazz i d’Antonio Carlos Jobim, amb Bossa Nova.

Dimecres 29 de julio: DUO JONCA: “Tres atmosferes” Carlota Franch (violí) i Esteve Ticó (viola). El programa interpretat per dos joves músics de la JONCA, estudiants de superior al Conservatori del Liceu, vol apropar tres maneres diferents de concebre el duo violí-viola a través d’obres de diferents estils, èpoques i regions d’Europa. Les diferents formes d’entendre la música ens traslladen a tres atmosferes característiques de l’Europa dels segles XVIII, XIX i XX.

 

Vestida de mar

Dilluns 27 de juliol a les 19h i a les 20h al Parc de la Mola. Reserves al 890 881 o bé oficinaturisme@e-e.ad.

El col·lectiu l’ERA (Emma Riba, Xavi Pérez i David Font) ofereix un espectacle multidisciplinari de dansa, música i narració inspirada en la poeta argentina Alfonsina Storni. La veu, el cos, la música i el mar es fonen en aquest espectacle.

 

De picnic amb Love It

Dilluns 27 de juliol a les 21h al exterior Prat del Roure. Reserves al 890 881 o bé oficinaturisme@e-e.ad.

Actuació del grup Love It en la seva gira de comiat on els participants podran portar els seu picnic de casa i gaudir-lo al parc del Prat del Roure al ritme de jazz manouche.

 

AGOST

Vestida de mar

Dilluns 3 d’agost a les 19h i a les 20h al Parc de la Mola. Reserves al 890 881 o bé oficinaturisme@e-e.ad.

El col·lectiu l’ERA (Emma Riba, Xavi Pérez i David Font) ofereix un espectacle multidisciplinari de dansa, música i narració inspirada en la poeta argentina Alfonsina Storni. La veu, el cos, la música i el mar es fonen en aquest espectacle.

 

Com balla un cello?

Dilluns 10 d’agost al Parc de la Mola a les 19h i a les 20h. Reserves al 890 881 o bé oficinaturisme@e-e.ad.

Quan un violoncel electrònic s’uneix amb la dansa contemporània només pot sorgir la màgia. Dos artistes, Jordi Claret i Rosa Mari Herrador, fusionats en un duo de música i dansa on ningú es pot quedar indiferent.

 

Terra nostra

Dilluns 17 i 24 d’agost a Engolasters a les 19h. Reserves al 890 881 o bé oficinaturisme@e-e.ad.

Espectacle que denuncia la destrucció del medi ambient on tres ballarins plantegen la responsabilitat de l’ésser humà per cuidar la natura. La dansa contemporània serveix de nexe entre els cossos dels ballarins i l’entorn natural.

 

Rutes per la parròquia

Rutes de descoberta de la parròquia. Sortides des del CAEE. Reserves al 802255.

Ruta de l’art: Els carrers d’Escaldes-Engordanys estan plens d’obres d’art, només ens cal alçar la mirada i descobrir tot el que guarda per nosaltres. Dimarts 4 d’agost a les 20.30h.

Ruta d’Engordany: Recorregut pel nucli antic de la parròquia rellegint el passat agrícola i ramader del país en l’arquitectura de la zona. Dimarts 25 d’agost a les 20h.  

 

Taller familiar: Bestiari Medieval al tremp d’ou sobre paper

Taller per famílies per realitzar bèsties medievals sobre paper d’aquarel·la, utilitzant la tècnica de pintura al tremp d’ou a càrrec de l’artista Rosa Obiols. Descobrirem figures mitològiques del bestiari medieval i realitzarem  dissenys propis. Dimarts 11 d’agost a les 18.30h al CAEE. Reserves al 802255.

 

Engordany a duo: Duos de l’ONCA, un proposta de programació eclèctica amb artistes del país en un emplaçament històric de la parròquia. A les 19h a la placeta d’Engordany. Reserves al 890 881. . Reserves al 890 881 o bé oficinaturisme@e-e.ad.

La Fundació ONCA col·labora amb el nou cicle impulsat pel Comú d’Escaldes-Engordany.

 

Dimecres 5 d’agost: OLD SCHOOL: “Rock acústic al carrer”. David Pérez (guitarra solista) i Daniel Birch (veu i guitarra). El repertori inclou temes clàssics del Rock des dels anys 50 fins l'actualitat: Elvis, Rolling Stones, Eric Clapton, Otis Redding, The Doors, Led Zeppelin, Dire Straits, Pink Floyd,  AC/DC, Red Hot Chili Peppers, etc. Old school és una banda de versions rock que es presenta en un format acústic.

 Dimecres 12 d’agost: DUET FONT & BARTUMEU: “Racons del Mediterrani”. David Font (guitarra) i Carolina Bartumeu (violoncel). Litres i més litres d’aigua rodejada per terra ferma: el Mediterrani, l’illa que queda enmig d’una amalgama cultural inesgotable. I a cada raconet de terra, descobrim una cançó pròpia, i a cada port, veles de colors ens fan el viatge ben diferent. Com si es tractés del cant de sirena, alguns ens quedem a la vora de la mar amb la mirada perduda a l’horitzó i dins nostre, ens ressona sempre la mateixa pregunta: què diuen les cançons dels racons de més enllà? Quins colors brillen sota el sol a l’altre costat? Qui són els que des de tant lluny, es pregunten el mateix que jo?

Dimecres 19 d’agost: COPRINCESSE. Eva Gomez Travesset (cantant i guitarrista) i Charles Alsina (pianista). En un ambient de «guinguette» que us transportarà a «les Années folles», Coprincesse presenta la música popular que va marcar els anys 30 a París, un moment de descans entre dos temps convulsos on calia respirar de nou l’alegria i recuperar la il·lusió. Un duo que convida a ballar amb ritmes de valsos i melodies alegres que van ser popularitzats per artistes com, J. Brel, E. Piaf, Ch. Trenet, Bourvil, entre altres, o clàssics més recents com Gainsbourg, A. Hornez o C. Porter.

Dimecres 26 d’agost: DUET DAURA: “Música d’arrel del Pirineu”. Pilar Planavila (acordió) i Ivan Caro (gralla, flabiol, ocarina, flauta, ...). El duo busca noves sonoritats amb instruments de mons diferents, com és l’acordió i la gralla. El duo ofereix música tradicional del Pirineu amb arranjaments propis i amb propostes de fusió d’altres indrets. A més, incorpora d’altres instruments d’arrel com són el flabiol i tamborí, pandereta o el bot d’Aran. El repertori es basa en melodies, principalment pirinenques, amb una selecció de temes pensats per escoltar, cantar i ballar, ja sigui amb parella com els pasdobles, els valsos, els xotis, les polques o les masurques o amb balls col·lectius com els cercles, les xampanyes, el ball pla, les sardanes curtes, entre d’altres.

 

Dijous de màgia: Números de màgia de proximitat. Dijous 6, 13, 20, 27 d’agost a partir de les 18h fins a les 20h per les terrasses de la parròquia.

 

Turistes i banyistes. Les Escaldes sempre ha estat la parròquia de l’aigua. I així n’han deixat constància tots aquells viatgers que han trepitjat les nostres Valls al llarg de la història.

Les termes, les aigües sulfuroses, les fondes, els primers banyistes, els usos i costums de les seves gents van despertar la curiositat de cèlebres viatgers de finals de S.XVIII - S.XIX fins als nostres dies. Diversos viatgers van escriure en els seus diaris informació inèdita que ajuda a imaginar com era l’Andorra d’abans. Però no només ens parlen de l’aigua, sinó també de la pagesia, del cultiu de tabac, dels seus habitants… Anècdotes divertides, costums, noms i dades curioses que ens aporten una mirada fresca a la més bella pubilla d’Andorra. Una manera divertida i amena de conèixer una miqueta més la història d’Escaldes-Engordany!

Sortida de la placeta de l’Esbart Sta. Anna. Entrades a 3€ a l’Oficina de Turisme d’Escaldes-Engordany.

Dissabte 8 d’agost a les 21.30h, 21.45h, 22h i 22.15h.

Diumenge 9 d’agost a les 11h, 11.15h, 11.30h i 11.45h.

 

XXI Festival Internacional Orgue&nd

El duo polonès Celloroganic, composat per l’organista Radoslaw Marzec i la

violoncel·lista Renata Marze, portaran la música a l’església St. Pere Màrtir de la mà de l’Associació Amics dels Orgues de les valls d’Andorra. Dilluns 10 d’agost a les 21.30h.

 

ON-CARRER: La música surt al carrer. Un músic i l’efecte sorpresa d’un espectacle que apareix espontàniament pels carrers. Del 17 al 21 d’agost als entorns del Prat del Roure a les 19h. Organitzat per la Fundació ONCA.

 

Les activitats són gratuïtes (excepte Turistes i banyistes) però cal fer reserva prèvia trucant al 890 881 o bé presencialment a l’Oficina de Turisme d’Escaldes-Engordany.

Aforaments limitats.