Inici / Joventut / Els projectes de proximitat

Els projectes de proximitat

Les accions dins d’aquest àmbit les realitzen principalment els educadors.

Socioeducatiu  (Extraescolar A l’Espai Jovent)

L’Espai Jovent obre cada tarda de 16 a 20 hores de dilluns a divendres.

Durant aquest horari, els educadors atenen als joves, estan amb ells, es preocupen per les seves coses, fomenten l’intercanvi i la cohesió, fan “activitats junts” amb el material disponible a l’Espai, els animen a involucrar-se en l’organització ...

Antena a l’Espai públic

Els educadors fan itineraris (una o dues sortides setmanals) per la zona del Prat del Roure i proximitats per contactar amb els joves i grups de joves. Els coneixen i es donen a conèixer, els informen, els proposen activitats i recullen les seves opinions, demandes, peticions. Si hi ha la possibilitat els animen a implicar-se en l’organització d’activitats partint dels seus interessos.

Un cop al mes s’organitza una activitat esportiva al Prat del Roure per donar més visibilitat als educadors i a l’Espai Jovent entre els joves de la zona.

Antena als Instituts

L’Antena engloba diferents accions de col·laboració amb els alumnes i responsables de la segona ensenyança de la Sagrada Família: joves corresponsals (una o dues trobades mensuals), passaclasses, projectes co-gestionats, taller de participació, infomòbil als patis...

Comunitat  online

És la utilització del compte d’Instagram de l’Espai Jovent com a eina de connexió interactiva amb els joves. Es tracta de crear comunitat a través d’aquesta eina fomentant la interlocució i l’intercanvi. Ha sigut una eina molt important durant el confinament.

Consulta jove

Son les consultes que fan els joves. Ja poden ser consultes informatives o de qualsevol tipus (per exemple demanda de disponibilitat de sales) realitzades tant als educadors com al responsable del Departament.