Inici / Joventut / Els projectes de promoció del jovent

Els projectes de promoció del jovent

Joves creadors

Projecte amb una doble finalitat 1. Fomentar la creativitat entre els joves i 2. Promocionar els joves que ja desenvolupen alguna pràctica creativa. Dins d’aquesta projecte s’han realitzat diferents accions, como ara: la gala de les arts escèniques, l’exposició de les arts plàstiques i visuals, el concert jove del dia internacional de la joventut, l’exposició “aparadors Talentejant”, el catàleg dels joves creadors, el grup de teatre de l’Espai Jovent, els “murs lliures” de pintura mural... També donem suport a l’exposició itinerant de les arts plàstiques del Govern d’Andorra.

Informació juvenil

Són diferents accions per atansar la informació als joves: cartelleres informatives, banc de recursos, butlletí mensual informatiu, exposicions temàtiques de l’Espai Jovent, campanyes informatives a les xarxes socials, xerrades laborals, xerrades “joves referents”... També col·laborem amb el Govern d’Andorra en els tallers del pla nacional contra les drogues a les escoles (tallers informatius sobre els consum d’alcohol i de cànnabis).

Foment de la participació

Aquí englobem totes les accions dirigides a fomentar que els joves esdevinguin actors protagonistes, que diguin “la seva”, que puguin opinar, decidir, i valorar les accions realitzades. Incloem per exemple el “millorem la Parròquia” del Consell dels infants o l’assemblea mensual de joves que volem consolidar a l’Espai Jovent. També altres projectes de participació com ara el “Sant Jordi solidari” o el projecte “radio festa major”

Suport als estudis

Accions per donar suport als joves estudiants. Incloem aquí la sala d’estudi nocturna i els grups de deures que estem intentant organitzar actualment amb col·laboració amb l’escola Sagrada Família.

Lleure alternatiu

Són les accions dirigides a oferir als joves activitats de lleure pensades específicament amb un contingut ludicoeducatiu. Incloem les “Vacances joves” de l’Espai Jovent que realitzem en totes les vacances del curs escolar i els “tallers d’estiu” que organitzem en col·laboració amb el programa “Escaldes d’estiu” durant els mesos de juliol, agost i setembre (1ª setmana). També organitzem altres esdeveniments com ara la sessió de cinema a la fresca per celebrar el dia internacional de la joventut o la “gimcana a 7 bandes” conjuntament amb les altres parròquies..

Suport a les famílies

Són accions enfocades a acompanyar als pares i mares d’adolescents i a ajudar-los a augmentar la seva capacitat per entendre i donar suport als seus fills en aquesta etapa. Incloem aquí els “grups de pares d’adolescents”.