Constitució del Consell dels Infants del curs 2020-2021

El passat 14 de desembre, els infants representants dels nens i nenes de la Parròquia d’Escaldes-Engordany es van reunir amb la cònsol major i amb el conseller de serveis i joventut.

En aquesta reunió, la cònsol va nomenar formalment els consellers infantils i va constituïr el nou consell dels infants. A continuació els infants van exposar diverses propostes per millorar la Parròquia; propostes que havien estat treballant conjuntament amb els seus companys de classe i amb l’ajuda dels seus professors.

En les propostes els infants van demostrar el seu interès per temes com ara la sostenibilitat (menys us d’energia elèctrica, més conscienciació de reciclar bé), la mobilitat (millorar algunes voreres i alguns passos de vianants, adequar els accessos a persones amb discapacitat funcional), la solidaritat (recollida de diners, diada per aprendre sobre diversitat funcional) o la conservació i dinamització dels parcs (identificació amb rètols, reparació de desperfectes, existència d’un espai per exposicions i altres activitats, nous jocs tipus llits elàstics, cobertura d’un zona...) entre d’altres.

Els responsables polítics del Comú van recollir totes les propostes i en els propers mesos les estudiaran per donar resposta als infants i per desenvolupar aquelles que siguin viables.

En el Consell participen infants dels darrers cursos de primera ensenyança dels quatre centres educatius de la Parròquia: escola andorrana, escola francesa, escola Sagrada Família i col·legi Maria Moliner.

El projecte forma part del projecte “ciutats amigues de la infància” promocionat per la UNICEF i amb el suport del Ministeri d'Educació.

* En la imatge mostrem l'exposició de les propostes dels infants per al concurs de logos del Consell.