Inici / Notícies / Bus a la Demanda

Bus a la Demanda

EL COMÚ D'ESCALDES-ENGORDANY LLENÇA EL SERVEI DE TRANSPORT PÚBLIC "BUS A LA DEMANDA", AMB LA PLATAFORMA DE RESERVES RIDE PINGO.

 

El Comú d'Escaldes-Engordany en el seu objectiu de facilitar una mobilitat correcta i fluida dels ciutadans de la parròquia, especialment els que viuen lluny del centre, dóna el tret de sortida al servei de transport col·lectiu comunal, sota el nom de "Bus a la Demanda", que cobrirà i connectarà aquestes zones amb el centre de la parròquia.

El servei, com el seu nom indica, serà a la demanda i la reserva es farà a través de l'aplicació mòbil RIDE PINGO.

L'aplicació es pot descarregar per a iPhone o Android i ha estat desenvolupada, provada i implementada per The Routing Company, una empresa de tecnologia europeu-americana establerta a Europa.

Ara amb l'inici del període de prova pilot, al llarg dels pròxims sis mesos, serà possible ajustar les operacions i els elements tecnològics, si cal, i resoldre aquells problemes i eventualitats que puguin sorgir, atès que es tracta una tecnologia força innovadora.

Aquest període de prova pilot comença el 21 de juny, data de llançament i presentació del servei, però ja s'han estat fent proves i ajustaments interns des de principis de juny, per garantir el bon funcionament de la plataforma de reserves de l’App PINGO RIDE.

L'horari és el següent:

De dilluns a divendres: de 7 h a 22 h

Dissabte diumenge i festius: de 9 h a 22 h 

Els preus del servei han estat ja fixats.

A.- Fins a l'1 d'octubre el servei serà gratuït.

B.- A partir de l'1 d'octubre, existiran dos preus per utilitzar el servei.

*20 € per abonament mensual, sense límit de viatges

*1 € per viatge, si no es té abonament.

 

Els abonaments es podran adquirir als punts de venda acreditats, mentre que el pagament del preu per viatge es farà al moment d'accedir a l'autobús. En aquest darrer cas, el pagament es podrà fer amb diners o amb targeta de crèdit / dèbit.

Respecte de l’operativa, un cop reservat el viatge a través de l'App RIDE PINGO, els usuaris rebran informació sobre el temps aproximat en què arribarà el bus al lloc de recollida, el trajecte demanat i altres informacions d'interès.

Com a complement de la fórmula de reserva mitjançant la tecnologia desenvolupada per l'aplicació RIDE PINGO, el Comú d'Escaldes-Engordany ha obert el número de telèfon 775577, exclusivament per al Bus a la Demanda, amb l'objectiu d'atendre els ciutadans que necessiten informació.

Tot i això, no és només un servei per a persones sense mitjans de transport o amb mobilitat reduïda, sinó que també vol provocar i facilitar l'ús del transport públic a tothom i minimitzar l'ús de vehicles privats, amb la consegüent reducció d'emissions a l'ambient.

 

Descarregat el díptic AQUÍ