Torna-ho a la terra!

 

Sabies que pots transformar i aprofitar les restes orgàniques vegetals del teu hort o jardí, com ara les podes o la gespa? Així no només estalviaràs en l’ús productes químics, sinó que també ens ajudaràs a reduir les emissions de gasos amb efecte hivernacle que genera la gestió de residus.

Què és el compostatge?

El compostatge és un procés natural de transformació de residus. Els microorganismes de l’ambient s’encarreguen de degradar la matèria orgànica i convertir-la en compost que pots reutilitzar com a substrat ric en nutrients per a les teves plantes. Per poder compostar necessites només un dipòsit: el compostador.

Des del Comú d’Escaldes-Engordany volem potenciar la recollida de la matèria orgànica a prop teu, començant per ajudar-te a recuperar les restes vegetals que generes amb el manteniment del teu hort o jardí. Potenciem el compostatge regalant 40 compostadors de jardí a l’estiu!

 

Els compostadors comunals són per a tu si:

  • Tens un jardí a casa, un hort o un pati.
  • Llences les restes vegetals en comptes d’aprofitar-les.
  • Tens espai per col·locar un compostador de 72 cm x 72 cm.
  • Vols aportar el teu granet de sorra per estalviar emissions de gasos amb efecte hivernacle.
  • I experimentar un procés natural, senzill i útil de tractament de residus.

 

Vols un compostador? Omple aquesta sol·licitud, lliura-la al Departament de Medi Ambient i ens posarem en contacte amb tu. 

Gràcies per ajudar-nos a fer d’Escaldes-Engordany una parròquia encara més verd!