La processionària del pi

La processionària del pi és un insecte propi dels ecosistemes forestals que forma part de la dieta de nombrosos depredadors naturals. Aquest lepidòpter nocturn és una papallona que passa la major part de la seva vida com a eruga. Aquestes erugues tenen uns pèls urticants i quan es mouen, els alliberen a l’atmosfera. Si entren en contacte amb les persones o els animals, causen irritació a la pell i als ulls.
 
Els comuns treballem de forma conjunta en la gestió forestal i cada temporada es fan varis controls i tractaments contra la processionària, per tal que l’afectació sigui menor.
 
Els propers dies del 15 al 21 de setembre (en funció de la climatoglogia) realitzarem una fumigació aèria amb helicòpter mitjançant l'aplicació de Bacillus Thuringiensis als nostres boscos concretament al solà d'Engordany, Coll de Jou i Engolasters.
 
El Bacillus és un producte biològic autoritzat per la CE pels tractaments aeris contra aquest insecte i és compatible amb el medi natural, les persones i els animals, sense necessitat de prendre cap mesura de protecció en particular.