Dissabtes d'art, aigua i secrets

Tornen els dissabtes d'Art, d'Aigua i de Secrets! Quatre divertides propostes adreçades a infants de 6 a 11 anys durant els mesos de setembre al maig! Una manera divertida d'introduir als més petits en la cultura a través d'activitats lúdiques!

Enguany hem preparat un grapat d'activitats molt creatives per gaudir en família. Descobreix l'art entre rialles, introdueix-te a l'astrologia maia o posa a prova el teu enginy resolent enigmes! Dona un cop d'ull a la proposta i reserva la teva plaça al telèfon: 802 255 o envia un correu a centreart@e-e.ad. Totes les activitats tenen un cost de 3 € per persona.

 

DISSABTES D'ART, plens de color, grans missatges i molta història

 

LA NIT BOHÈMIA, segons Toulouse-Lautrec

18 de setembre

París, Montmarte, el Moulin Rouge, els artistes, les cantants i les ballarines poblen els cartells i les obres del pintor francès Toulouse-Lautrec. Observa, interroga, mira l'obra de Toulouse-Lautrec per viatjar al París de final del segle XIX.

 

ART AL CARRER o com Banksy embruta les parets

16 d'octubre

Els humans des de la prehistòria pinten el seu entorn, nosaltres també ho fem inspirats en la tècnica i el missatge social d'un artista que amaga la seva identitat sota un misteriós i polèmic nom: Banksy.

 

NO M'AGRADA LA SOPA! Mafalda

13 de novembre

Coneixeu a la Mafalda? Quants anys té? Descobrim a en Quino, creador d'aquest personatge de ficció de còmic d'humor, crític, simpàtic i que detesta la sopa!

 

LEO, l'home del Renaixement

11 de desembre

Leonardo da Vinci va pintar la Gioconda, un dels retrats més famosos del món, va utilitzar una escriptura secreta perquè ningú llegís els seus manuscrits i va inventar màquines de guerra, submarins i paracaigudes. Leonardo da Vinci va ser més que un artista, va ser un home del Renaixement, vols saber-ne més coses?

 

RESTAURA'T, o com curar les obres d'art

15 de gener

Com es conserva una escultura? Com es cura un quadre? Com s'arregla una escultura trencada? Perquè hi ha aire condicionat a les sales del CAEE? Moltes preguntes entorn d'una de les tasques principals dels museus, la conservació de les obres exposades.

 

ELS NINOTS D'EN KEITH

19 de febrer

Keith Haring vas ser un artista nord-americà que va viure als anys 80 del segle XX, va omplir parets, cotxes, samarretes i teles amb els seus personatges alegres i dinàmics, amb posicions impossibles; ballant, corrent i saltant. Imitem els protagonistes de l'obra de Haring i utilitzem el nostre cos per expressar-nos.

 

LLETJOS EN ELS QUADRES. L'obra d'Otto Dix.

19 de març

Otto Dix va pintar en els seus quadres personatges lletjos, morruts, malcarats, grotescos i enfadats; es poden pintar o esculpir persones lletges? Sí, i Otto Dix ho va fer, tu també ho pots fer utilitzant la caricatura, exagerant els defectes... I no oblidis que la bellesa està en l'ull que mira!

 

L'ARANYA DE LA LOUISE

2 d'abril

Amb quin animal compararies a la teva mare? Com representen els infants la maternitat? Descobrim perquè l'artista Louise Bourgeois dedica una escultura amb forma d'aranya, anomenada "Maman" i de 9 metres d'alçada, a la seva mare.

 

EMOCIONA'T AMB ENSOR

14 de maig

El món teatral de James Ensor! Les màscares d'arlequins, pallassos o esquelets dels seus quadres, ens serveixen per endinsar-nos en el món de les emocions, conèixer-nos i utilitzar l'art per transmetre els nostres sentiments. Art i emocions!

 

DISSABTES D'AIGUA, plens de curiositat, imaginació i molta màgia

 

MIREM EL CEL, una introducció a l'astrologia maia

27 novembre

Maies, estrelles i planetes una combinació per endinsar-te en una cultura mil·lenària que va mirar el cel, va saber llegir les estrelles i va aplicar aquests coneixements en calendaris, en l'horòscop i en l'agricultura.

 

SSSSSSSSSSSSS... abelles

29 de gener

Les abelles són unes grans desconegudes, però són una peça clau en el medi ambient, a més de produir mel, aquests petits insectes voladors són essencials per garantir la vida a la Terra. Reivindiquem la importància de les abelles per minimitzar el canvi climàtic!

 

ELS MINAIRONS, què farem, què direm...

26 març

Darrere les portes, sota els mobles, entre els arbres, dins les caixes de sabates... al nostre voltant s'amaguen uns minúsculs i curiosos follets que tot repetint "què farem, què direm, què farem, què direm..." esperen ser descoberts i fer realitat els nostres desitjos.

 

RECICLATGE CREATIU, o la importància de reciclar

28 de maig

La nostra imaginació i el nostre enginy donen una segona vida a objectes que normalment llencem; ampolles de plàstic, taps, oueres o rotlles de paper higiènic... una mica de cola i de pintura i... màgia! Reduïm, reciclem i reutilitzem per un món més verd. 

 

DISSABTES DE SECRETS, plens de misteri, enigmes i molt enginy"Dissabtes de Secrets" 5a edició, ajudan's a resoldre enigmes i descobreix els secrets que amaga!

 

JOC D'ENIGMES A L'ARXIU

30 d'abril

Vine i ajuda'ns a resoldre l'enigma de l'Arxiu. Comença el compte enrere ... Tic, tac, tic, tac!

 

LA CAIXA MISTERIOSA DE L'ANNA I EL JAUME

7 de maig

Hem trobat una caixa misteriosa al pont d'Engordany. Tots junts l'obrirem i descobrirem quins secrets amaga.

 

Preu i reservesLes activitats de "Dissabtes d'Art i d'Aigua" tenen un preu de 3 € i s'adrecen a infants de 6 a 11 anys. Pel que fa a les activitats dels "Dissabtes de Secrets", que són per a infants de 8 a 12 anys amb un preu de 3 €. Reserva la teva plaça al telèfon: 802 255 o envia un correu a centreart@e-e.ad.