El Comú d’Escaldes-Engordany rebaixarà els sous dels càrrecs polítics

El Comú d’Escaldes-Engordany rebaixarà els salaris dels càrrecs polítics. Així ho ha informat la cònsol major, Rosa Gili, després de consultar la mesura amb el seu equip. La rebaixa respon a la necessitat d'aplicar mesures de corresponsabilitat en aquests moments de crisi sanitària i també social i econòmica.

La mesura acordada pel Comú d'Escaldes-Engordany es traslladarà a la reunió de cònsols i es materialitzarà en la forma i quantitat que es decideixi conjuntament amb la resta de comuns.

El Comú d'Escaldes-Engordany no s'ha negat mai a la rebaixa dels salaris dels representants polítics. En aquest sentit, la cònsol major ha detallat que prèviament, però, "calia parlar-ho amb l'equip comunal, cosa que ja ha estat feta i ara ha arribat el moment de posar-ho a sobre de la taula". Rosa Gili ha deixat deixar clar que "fer conjectures i difondre informacions sobre les quals ni tan sols s'ha preguntat ni contrastat és, simplement, intoxicar la vida política".

Per altra banda, els cònsols d’Escaldes-Engordany han fet públics els seus salaris. Rosa Gili Casals té una retribució bruta de 4.560,48 euros mensuals (4.101,24 euros mensuals nets) mentre que Joaquim Dolsa Moya té un salari brut de 4.560,48 euros mensuals (4.095,31 euros mensuals nets). És en aquest sentit que la cònsol major ha destacat que "la transparència es demostra amb fets i mostrant les cartes obertament. Nosaltres així ho hem fet i ho tornem a fer".