LITER’ART - 1a edició

LITER’ART és un espai obert a tothom, especialment als que vulguin atansar-se al món de la literatura a través de l’art o a l’art a través de la literatura.

Un club de lectura, una porta d’entrada a l’Art, a través d’una selecció d’obres de diferents procedències.

Apropeu-vos a comentar i compartir aquestes lectures!

 

Dimecres 9 de febrer de 2022

Cap a la bellesa de David Foenkinos

L’art -i concretament el vessant pictòric- és el fil conductor de la novel·la de Foenkinos. Els seus personatges principals estimen les obres d’art i valoren per damunt de tot la bellesa que expressen. Aquesta bellesa és precisament la que els farà sortir dels mals moments i reconduir les experiències de vida negatives que els toca de viure.

Dimecres 9 de març de 2022

La taula de Flandes d'Arturo Pérez - Reverte

L'enigma atrapat en un quadre del pintor Pieter Van Huys (segle XV) - i en el qual es plasma una partida d'escacs entre dos homes que són observats per una donzella. Al segle XX, una restauradora d'art que treballa sobre l'obra per a una subhasta nota una inscripció oculta que diu: “Qui va matar al cavaller?”.

Dimecres 6 d’abril de 2022

Em dic vermell d'Orhan Pamuk

Viatgem fins al segle XVI, una època d’esplendor i decadència de l’Imperi Turc. El sultà vol quedar immortalitzat en un retrat, però la llei islàmica ho prohibeix. Pamuk aborda el tema dels conflictes derivats de Turquia, dividida entre l’Orient i l’Occident, on la cultura laica competeix amb l’islamisme radical.

Dimecres 4 de maig de 2022

El retrat de Dorian Gray d'Oscar Wilde

L’única novel·la d’Oscar Wilde és la història d’una ànima turmentada per la recerca de la joventut eterna i el plaer sense fi renova la llegenda fàustica i, alhora, ens mostra un retrat fidedigne i punyent de l’època victoriana.

 Dimecres 8 de juny de 2022

Un artista del món flotant de Kazuo Ishiguro

L'artista jubilat Masuji Ono recorda la seva trajectòria des dels seus inicis fins al moment present, i les fluctuacions de les seves lleialtats i el seu paper en l'etapa d'expansionisme imperialista del Japó abans i durant la Segona Guerra Mundial.

 

Activitat gratuïta

Horari: a les 19.30h

Lloc: Biblioteca, Av. Carlemany, 30 Escaldes-Engordany

Edat: A partir de 16 anys

Moderadores: Laura Casanovas i Cristina Rico

Places limitades. Reserva prèvia: tel. 802256 i biblioteca@e-e.ad