Inici / Esports / La Jorma Urban Trail incorpora una prova de cronoescalada de ciclisme

La Jorma Urban Trail incorpora una prova de cronoescalada de ciclisme

La Jorma Urban Trail afegeix aquest any una prova de cronoescalada de ciclisme. Amb un recorregut de vuit quilòmetres i 600 metres de desnivell serà puntuable per al Campionat d'Andorra de contrarellotge. El conseller d’Esports i TIC del Comú d’Escaldes-Engordany, Josep Batalla, ha destacat que “cada any veiem que venen molts ciclistes al país” i, a més, cada cop hi ha més aficionats a aquest esport. És per això que s’ha mostrat convençut que aquesta “era una prova que feia falta a Andorra”. En aquest sentit, confia que atragui corredors estrangers. “Fomentem que vingui gent de fora i que pugui conèixer Andorra, perquè les carreteres i ports que tenim aquí són un luxe”, ha destacat. Una altra novetat és la prova combinada lligada a aquesta cronoescalada.

Aquest any, a més, s’ha tornat a les dates habituals de la prova i s’han recuperat els premis en metàl·lic, que tindran uns imports de 300, 200 i 100 euros per al primer, segon i tercer premi, respectivament.

La Jorma Urban Trail fusiona els camins tradicionals que uneixen la parròquia amb els camins de muntanya, passant per la Vall del Madriu, i forma part de la primera prova de Multissegur Assegurances Copa d’Andorra de curses de muntanya. A banda dels habituals de cinc, deu i 21 quilòmetres, l'any passat es va incorporar una cursa més familiar amb un recorregut de tres quilòmetres.

Tindrà lloc el 7 de maig i sortirà del Prat del Roure a les 15.30 hores. L'arribada serà al Llac d'Engoslasters.

Les inscripcions encara es poden fer a la pàgina web del Comú d’Escaldes-Engordany (www.e-e.ad) o bé, presencialment a la botiga Jorma Trail d'Andorra la Vella. La cursa manté la vessant solidària i per això es destinarà un euro de cada inscripció a l’Associació de Malalties Minoritàries d’Andorra (AAMA).