38è Festival Internacional de Jazz 2022

Del 30 de juny al 6 de juliol del 2022 a Escaldes-Engordany (Andorra).
 
Retorna amb força l’Andorra Jazz Escaldes-Engordany, un festival que té els seus orígens en l’any 1985 i que durant molt de temps va ser un dels màxims exponents internacionals del món del jazz.
 
Festival dedicat al jazz, estil musical centenari d’on emergeixen les músiques actuals modernes i transgressores. Fill de diverses tradicions musicals europees, americanes i africanes, el jazz és un extraordinari camp base per la experimentació i l’exploració de nous àmbits creatius, en allò més musical com en altres disciplines vinculades: arts plàstiques, dansa,...
 
Escaldes-Engordany com a territori de referència en el sector musical a Andorra és la parròquia que acull el passat, el present i el futur d’un festival internacional d’aquest gènere i magnitud.
 
“ El Festival de Jazz d'Escaldes-Engordany és com un festival de butxaca, allà tot és possible, tot és planer, tot és amable i familiar i tot és a mà. No és bonic? “ Albert Mallofré (1991)
 
Descarrega't el calendari de concerts AQUÍ
 
 
CONCERTS A LA SALA PRAT DEL ROURE
 
 
Marco Mezquida - Letter to Milos
Dijous 30 de juny a les 21 h
Preu: 10 €
“Letter to Milos” reuneix novament el trio original amb el que va enregistrar Ravel'sdreams (2017) i Talismán (2019): Aleix Tobias a la percussió i Martín Meléndez al celo.
 
L’àlbum profunditza en l’esperit lúdic en una obra que conté peces que evoquen la música tradicional ibèrica amb un cert gust pel sincretisme musical: emparenten el son cubà amb la samba brasilera, amb pinzellades de romanticisme però, alhora, rendint tributs al free jazz, al blues, a la música circense i al groove.
 
Marco afirma que l’àlbum és un testimoni molt sincer de la seva identitat artística en aquest moment, i al mateix temps, una carta d’amor al seu fill en el primer any de vida.
 
Marco Mezquida, piano
Aleix Tobias, bateria i mil percussions
Martín Meléndez, violoncel
 
Compra la teva entrada AQUÍ
 
 
Sílvia Pérez Cruz & Farsa Circus Band: Farsa (género imposible)
Divendres 1 de juliol a les 21 h
Preu: 25 €
 
 
Sílvia Pérez Cruz porta a Escaldes-Engordany Farsa (género imposible)”amb la Farsa Circus Band. El concert recull la realitat compositiva dels últims anys de l’artista i respon a la seva inquietud en relació amb la dualitat entre el que es mostra i allò que realment som. Un viatge intens i profund cap a l’interior d’ella mateixa a través de la música.
 
Sílvia Pérez Cruz, guitarra i veu
Marco Mezquida, piano
Carlos Montfort, violí
Bori Albero, contrabaix
Aleix Tobias, percussió
Alfred Artigas, guitarra
 
Compra la teva entrada AQUÍ
 
Mario Biondi: Romantic
Dissabte 2 de juliol a les 21 h
Preu entrada: 25€
 
 
Nascut a Sicília, va conrear la seva passió per la música des de petit, escoltant al seu pare, el també cantant Stefano Biondi.
La veu profunda de baríton de Mario Biondi és càlida i sensual, clara i segura, i resulta extremadament emotiva per donar forma al seu estil basat en el soul, el R&B i el jazz.
S’inspira en els grans vocalistes com Lou Rawls, Al Jarreau i Isaac Hayes, a mig camí entre el crooner i el soulman. Biondi presenta el seu nou àlbum Romantic” (2022), on rendeix homenatge a l’amor amb versions funk i soul, sense oblidar algunes meravelloses balades més clàssiques.
 
Massimo Greco, piano i teclats
David Florio, guitarra, flauta i percussió
Federico Malaman, baix i contrabaix
Marco Scipione, saxofon
Fabio Buonarota, trompeta
Federico Gucciardo, bateria
 
Compra la teva entrada AQUÍ
 
Ron Carter 85th Anniversary Tour: Foursight
Diumenge 3 de juliol a les 20 h
Preu entrada: 25€
 
 
Les cordes vibren suaument. El to és precís, clar i calmat.
 Sembla que els dits més llargs del jazz ballin sense pes. Ningú més sona com Ron Carter.
 
Una nit amb "Foursight" ens portarà a un viatge per la música de Ron Carter, des dels estàndards fins a composicions originals creades al llarg de la seva dilatada carrera.
 
Ron Carter, baix
Rene Rosnes, piano
Jimmy Greene, saxo tenor
Payton Crossley, bateria
 
Compra la teva entrada AQUÍ
 
 
ABONAMENT:
 
- Per 4 concerts a la Sala del Prat del Roure: 60€ AQUÍ
 
- Packs d'entrades amb hotel:
 
 
 
 
 
 
 
JAZZ AL CARRER
 
 
Liceu Jazz grup
Dijous 30 de juny a les 19 h, plaça Coprínceps
 
 
El Liceu Jazz Grup està format per alguns dels estudiants més destacats del Centre Superior de la Fundació Conservatori Liceu, que en aquest cas tenen l'experiència de poder treballar un repertori altament exigent sota la direcció d'un dels músics de Jazz més importants de l’escena actual, el saxofonista i professor Bill McHenry.
 
La formació  parteix de l’estructura bàsica de les formacions de Jazz i neix amb la voluntat de donar-los l’oportunitat de fer el salt cap a experiències professionals i poder mostrar el seu talent davant de públic extern.
 
Aquesta jove formació ha actuat a programacions de prestigi com el Festival de Jazz de Barcelona o el Festival Emergents de l’Auditori de Barcelona.
 
Sara Lilu, veu
Lluís Figuerola, trompeta
Martí Pareras, flauta
Alba Esteban, saxo baríton
Sebastian Norén, guitarra
Kei Traïd, piano
Arnau Prats, contrabaix
Timothée Tobias, bateria
 
 
 
Victor Carrascosa Quartet
Divendres 1 de juliol a les 19 h a la plaça Coprínceps
 
 
Víctor Carrascosa Quartet és un dels joves més talentosos sorgits de les aules del Centre Superior Liceu. Músic que ha trepitjat l´escenari des de ben jove i des de llavors no n’ha baixat.
 
Per aquesta ocasió Carrascosa amb el seu quartet es disposa a revisitar amb una visió actual un repertori d’estàndards sense perdre l´essència i l´energia del jazz dels 50´s i 60´s combinats amb temes propis.
 
Víctor Carrascosa, trompeta
Sebastián Norén, guitarra
Ton Felices, contrabaix
Ramon Prats, bateria
 
 
 
Joan Mar Sauqué Trio
Dissabte 2 de juliol a les 12h a la plaça Coprínceps
 
 
El trompetista Joan Mar Sauqué és un dels valors més sòlids del jazz jove català actual.
 
Integrant en la Sant Andreu Jazz Band, actualment presenta el disc, “Gone with the wind”, relectura de la música creada per un grup de músics de la costa est d’EE UU sorgits de les files de l’orquestra de Lionel Hampton  l’any 1953: Tadd Dameron, Gigi Gryce, Art Farmer, Clifford, Brown i Benny Golson.
 
Joan Mar Sauqué, trompeta
Josep Traver, guitarra
Giuseppe Campisi, contrabaix
 
 
 
Joan Chamorro & Èlia Bastida
Dissabte 2 de juliol a les 18 h a plaça Coprínceps
 
 
Intensitat de violinistes com Stéphane Grappelli o Joe Venuti com a punt de partida, ens ofereixen un recorregut pel jazz, passant també pel bebop, la bossa nova i cançons de caràcter popular, a través del màgic so del violí. Aquesta versatilitat el converteix en un espectacle molt variat, ric en matisos i amb una música oberta i lliure d'etiquetes.
 
La comunicació amb el públic i la força d'aquest format fan d'aquest concert una experiència inoblidable.
Èlia Bastida, violí, saxo tenor i veu
Joan Chamorro, contrabaix
Josep Traver, guitarra
Arnau Juliá, bateria
 
 
 
HalliGalli Quartet
Dissabte 2 de juliol a les 19.30 h a la Plaça Coprínceps
 
 
Quatre artistes amb àmplies carreres musicals que donen vida a un quartet de corda nou arribant a nous horitzons tot bevent del swing i dels ritmes de la tradició afro-americana.
 
 L’espectacle “Impossible” inclou un toc de teatre a l’Humoresque  donant un aire exòtic i glamurós.
 
Christoph Mallinger, violí, mandolina, caixa, veu
Èlia Bastida, violí, saxo tenor, shaker, veu
Pablo Lòpez, guitarra, piano, veu
Marta Roma, violoncel, claqué, veu
 
 
 
Sant Andreu Jazz Band
Diumenge 3 de juliol a les 18 h, a la plaça Coprínceps.
 
 
Després de celebrar al Festival de Jazz de Barcelona els 15 anys de vida, la Sant Andreu Jazz Band continua la seva trajectòria, consolidant un any més un projecte que ha passat a ser reconegut internacionalment.
Més de 70 joves músics han passat pel projecte, alguns dels quals, actualment, amb carreres internacionals de gran èxit. Porten a l’escenari de la plaça Coprínceps “De Nina Simone a Stéphane Grappelli” amb la direcció de Joan Chamorro.
 
Sander Theuns, saxos soprano i alt; Pere Company, saxo tenor i clarinet; Shanti Ming, saxo alt; Elian Sabogal, saxo tenor; Koldo Munné, saxo alt, baríton i veu; Lola Peñaranda, saxo tenor i clarinet; Andreu Romero, saxo tenor; Martí Costalago, trompeta; Max Munné, trompeta; Gerard Peñaranda, trompeta; Elsa Armengou, trompeta; Martha Vives, trompeta; Alba Armengou, trompeta i veu; Luc Martín, trombó, Perot Rigau, trombó; Clàudia Rostey, trombó i veu; Hugo Vlach, trombó; Anna Ndiaye, piano; Pau Garcia, piano; Nils Theuns, bateria; Blai Forns, bateria i Jordi Herrera, contrabaix.
 
En motiu del Festival Internacional de jazz Andorra / Escaldes-Engordany, la Sant Andreu ve acompanyada de cinc músics que van formar part de l'orquestra.
Eduard Ferrer, veu i saxo baríton; Joan Martí, saxos alt i tenor, flauta i veu; Èlia Bastida, violí, saxo tenor i veu; Alba Esteban, saxo baríton, soprano i veu; Arnau Julià , bateria.
 
 
 
Hit The Road Jack! - Ray Charles Tribute
Dilluns 4 de juliol a les 19 h, a la plaça Coprínceps
 
 
Un homenatge al gran cantant, pianista i compositor nord-americà Ray Charles.
 
El repertori d’un dels pares del soul és perfecte per una tarda inoblidable plena d’energia, nostàlgia i música.
 
Reginald Vilardell, bateria
Pep Rius, contrabaix
Quim Molera, saxofon
Laura Calles, cor
Rafa Rodríguez, piano i veu
 
 
Coloma Bertran Quartet
Dimarts 5 de juliol a les 19 h a la plaça Coprínceps
 
 
Seguint amb la seva visió artística d'amalgama, la violinista Coloma Bertran ens presenta un quartet de marcada personalitat on hi conflueixen sonoritats molt diverses procedents del jazz i les músiques del món - jazz transcultural.
Compta amb músics reconeguts i amb un ampli bagatge estilístic.
 
Coloma Bertran, violí i composició
Quim Abramo Soldevila, guitarra elèctrica
Franco Molinari, contrabaix
Joan Carles Aguerri, bateria
 

 
A més...
 
  • Diumenge 3 de juliol a les 11h, al Parc de la Mola
Jazz al parc amb "Jamais deux sans Trois"
Formació jove que combina la chanson française, el swing amb altres ritmes d’abast internacional, al so de dues guitarres i un contrabaix.
 
 
  • Dimecres 6 de juliol a les 21.30 h , exterios del Prat del Roure (en cas de mal temps, a la Sala Prat del Roure)
Jazz Pícnic "Celebració Vintage" amb Histeriofunk & ONCA
Un total de nou peces musicals arranjades per Albert gumí, per un recorregut històris del grup de rock andorrà amb la interpretació de peces com Empapada o Jesui la merde acompanyat de l'ONCA.
 
Entrada lliure
 
 

 
ANDORRA JAM
A partir de les 23 h al Vestíbul de la Sala Prat del Roure
 
  • Dijous 30 de juny
Jam session amb Baptiste Herbin, saxofonista de renom internacional com a solista, acompanyat d’un trio km 0.
 
Baptiste Herbin, saxofon
Kic Barroc, piano
Kike Pérez, bateria
Brady Lynch, contrabaix
 
  • Divendres 1 de juliol
Jam session amb Josep Valldeneu i Pablo Martín, acompanyats d’un trio km 0.
 
Josep Valldeneu, saxo
Pablo Martín, saxo
Kic Barroc, piano
Kike Pérez, bateria
Brady Lynch, contrabaix
 
  • Dissabte 2 de juliol
Jam session amb Pablo Martín com a solista, jove saxofonista amb gran domini del llenguatge bop i hardbop, acompanyat d’un trio km 0.
 
Pablo Martín, saxofon
Kic Barroc, piano
Kike Pérez, bateria
Brady Lynch, contrabaix
 
 

 
ANDORRA JAZZ CAMPUS
Masterclass amb els consells de músics destacats de l’escena del jazz actual per l’alumnat i professorat de les escoles de música i professionals del país.
 
Divendres 1 de juliol
12.30h  Andorra Jazz Campus amb Liceu Jazz grup i Victor Carrascosa *
 
Dissabte 2 de juliol
12.30h  Andorra Jazz Campus amb Joan Chamorro & Friends *
 
 
Per a més informació:
Oficina de Turisme d'Escaldes-Engordany 
tel.: 00376 890 881