ACTIVITATS SETMANA DEL MEDI AMBIENT

 
Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient que se celebra el 5 de juny, el Departament de Medi Ambient del Comú d’Escaldes-Engordany organitzar del 7 al 10 de juny diverses activitats per als escolars de la parròquia.
Amb motiu del Dia mundial del medi ambient que se celebra el 5 de juny, el Comú d’Escaldes-Engordany organitza diferents activitats adreçades als escolars dels tres sistemes educatius de la parròquia per sensibilitzar sobre les bones pràctiques ambientals, fer conèixer als escolars el patrimoni natural i transmetre’ls la importància de protegir-lo.
 
 
TALLER DE JARDINERIA
Amb l'objectiu d'afavorir els pol·linitzadors de la zona del Prat de Roure, es proposarà als alumnes d'entre 5 i 7 anys,  plantar una planta. L'activitat anirà a càrrec dels jardiners que insistiran sobre els criteris de sostenibilitats i com evitar l'ús de químics a l'hora de mantenir les plantes. En finalitzar el taller s'obsequiarà els participants amb una planta aromàtica.
 
 
EXCURSIONS AMB ELS GUIES
La segona activitat va adreçada als alumnes d'entre 8 i 12 anys. Una excursió al camí del rec de l’Obac de la Plana, un itinerari circular que comença des de l'escola i es desenvolupa per la zona de l'Obac de la parròquia.  L'objectiu de la sortida és per mostrar i explicar als alumnes les conseqüències que tenen els fenòmens climàtics a la natura, a més, els guies de muntanya explicaran els criteris de repoblació d'arbres i restauracions ambientals després d'una catàstrofe natural.
 
 
ITINERARI SOBRE EL  RECICLATGE
Per últim, el Departament de Medi Ambient ha previst un itinerari que comença a l'escola i finalitza a la minideixalleria de l'av. del Fener. Durant el recorregut l'educadora ensenyarà als alumnes les tipologies dels punts verds on es recull les diferents fraccions de residus a la via pública. També, se’ls hi explicarà el funcionament de les noves casetes de residus i la diferència amb els punts verds. A la minideixalleria del Fener es farà una breu explicació del funcionament i una activitat sobre el reciclatge on els escolars dipositaran residus als contenidors, de forma selectiva.  L'activitat va adreçada als escolars d'entre 8 i 12 anys.