El Comú d’Escaldes-Engordany aprova una ordinació que prohibeix l’accés rodat al Madriu

El Comú d’Escaldes-Engordany ha aprovat aquest dimecres una ordinació que prohibeix l’accés rodat al territori de la parròquia a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. L’Ordinació reguladora de l’accés motoritzat al medi natural del 2012, en una disposició transitòria, no permetia la circulació de cap vehicle motoritzat en tota la zona del bé declarat d’interès cultural en la classificació de paisatge cultural a l’espera d’una regulació posterior. Vista la necessitat de disposar d’una normativa clara i concisa en relació a la protecció de la vall, el Comú ha impulsat ara aquest text que prohibeix l’accés i la circulació a aquest territori de vehicles rodats, siguin o no motoritzats. L’ordinació preveu sancions d’entre 150 i 300 euros.

Cal recordar que la prohibició de l’accés rodat a tota la vall no està inclosa al pla de gestió i per això és necessari adoptar nova normativa. Aquest text vol contribuir a l’elaboració de l’estratègia d’accés a la vall reclamada per la Unesco des del 2004.

L’ordinació aprovada aquest dimecres es troba dins del marc del Pla de gestió de la Vall del Madriu-Perafita-Claror (que contempla la possibilitat de realitzar accions conjuntes i no conjuntes en aquets lloc) i la Convenció de la Unesco sobre la protecció del patrimoni mundial, cultural i natural del 1972.